През нощта на 12 март избухнаха експлозии в шест региона

...
През нощта на 12 март избухнаха експлозии в шест региона
Коментари Харесай

Мощни експлозии гръмнаха в шест региона на Руската федерация, избухнаха пожари - какво е известно

През нощта на 12 март избухнаха детонации в шест района на страната агресор Русия. В региона на Белгород седем села останаха без електричество, в регионите Орьол и Нижни Новгород избухнаха пожари в петролните бази. А в Московска област беше свален дрон, атакуващ Москва. 
Взривове имаше и в регионите на Воронеж, Курск и Тула. Според съветските Telegram канали главните цели на дроновете са били уреди на петролната промишленост.
 
Нападение против петролната рафинерия на " Лукойл " в региона на Нижни Новгород
Според Telegram канала 112, в град Кстово, Нижегородска област, дрон е атакувал петролната рафинерия " Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез ".
Според очевидци, атакуващият дрон е блъснал непосредствено в оборудванията за преправка на петрол. В резултат на удара на територията на предприятието е избухнал пожар.
 

 
" Лукойл ", която е притежател на рафинерията в Нижни Новгород, оповестява, че работата на процесното звено в предприятието е спряна " по отношение на случая ". За какъв случай става въпрос не се прецизира.
 
Губернаторът на Нижни Новгородска област на Руската федерация Глеб Никитин удостовери данните за удара с дрон по петролната рафинерия в Кстово.
" Сутринта безпилотни летателни апарати нападнаха индустриална зона " Кстово ", оборудване на горивно-енергийния комплекс ", сподели Никитин.
 
Той добави, че вследствие на удара е избухнал пожар в един от нефтопреработвателните цехове. В момента на място работят оперативни служби, за потушаването на пожара взе участие и пожарен трен, няма информация за потърпевши.
 
Пожар в петролен склад в Орел
В град Орел също е имало сериозен пожар в петролно хранилище. Губернаторът на Орловска област Андрей Кличков съобщи, че в града е паднал безпилотен летателен уред.
 
" Атакувано е оборудване на горивно-енергийния комплекс. На място работят специфични служби, с цел да локализират пожара ", написа Кличков в Telegram.
 
Според губернатора няма жертви вследствие на детонацията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР