През нощта и утре преди обяд над страната ще има

...
През нощта и утре преди обяд над страната ще има
Коментари Харесай

Облачно до обед утре, после слънцето пробива

През нощта и на следващия ден преди обяд над страната ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В утринните часове тук-там в Горнотракийската равнина ще има понижена видимост. След обяд над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 8° и 13°; в София минималната температура ще бъде към 0°, оптималната - към 9°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че съвсем без превалявания. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В сряда вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад, в Източна България и северно от планините ще се усили. Облачността ще е раздрана, най-вече висока и междинна, а дневните температури до 12°-14°. Главно в западната част на Горнотракийската равнина и в западния сектор от поречието на Дунав ще е съвсем безшумно - там ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават до 5°-7°. В четвъртък облачността бързо ще се усили. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, в Северозападна България ще завали дъжд, ще стартира намаляване на температурите. В Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, ще е към момента топло с температури до 16°-18°. До среднощ против петък преваляванията ще обзет по-голямата част от страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР