През нощта и утре над Западна и Централна България ще

...
През нощта и утре над Западна и Централна България ще
Коментари Харесай

Времето в неделя: Облаци и дъжд в Западна и Централна България

През нощта и на следващия ден над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се градушки. Има условия за обилни количества. Над източните региони ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, там превалявания не се чакат.
 
Посрещаме хладни Горещници с дъжд и градушки

От север-североизток с сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 17 и 22 градуса, тук-там в Югоизточна България до 27-28 градуса. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат и още веднъж на доста места ще са обилни.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юли – едва ще се увеличи.

Какво време ни чака през юли?

Над планините облачността ще е забележителна, купесто-дъждовна. На доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за обилни количества. Ще духа мощен североизточен вятър, а по билата преди обяд югозападен. Максимална температура на височина 1200 метра – към 15 градуса, на 2000 метра – към 8 градуса.

ЛЯТО – СЛЪНЦЕ, ПОЧИВКА, МОРЕ (СНИМКИ)

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания не се чакат. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с наклонност на увеличаване, изключително по южното крайбрежие.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР