През ноември месец американският президент Джо Байдън и неговият предшественик

...
През ноември месец американският президент Джо Байдън и неговият предшественик
Коментари Харесай

Вече е сигурно: Байдън срещу Тръмп през ноември

През ноември месец американският президент Джо Байдън и неговият предходник Доналд Тръмп ще се изправят още веднъж един против различен. На 12 март и двамата завоюваха задоволително делегати на първичните избори на Републиканската и Демократическата партия, нужни за номинациите на двете партии за президент.

Байдън предизвести, че демокрацията е в заплаха, Тръмп го атакува

" Избирателите би трябвало да решат бъдещето на нашата страна - ще се надигнем ли, с цел да защитим демокрацията или ще допуснем други да я разрушат? ", попита Байдън, откакто резултатите от първичните избори в няколко щата станаха ясни. " Ще възстановим ли правото на свободни избори и ще защитим ли свободите си или ще позволим на екстремисти да ги вземат ", добави 46-ият президент на Съединени американски щати.

Във видео, оповестено в обществените мрежи, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че съгласно него не е време за празнуване. Вместо това той реши да нападне своя съперник за Белия дом. " Ще затворим границите си. Ще създадем неща, които никой преди не е виждал. И ще създадем стопанската система на нашата страна най-хубавата в света ", сподели още Тръмп.

И Байдън, и Тръмп останаха без конкуренция в първичните избори на своите партии, откакто Ники Хейли, някогашната посланичка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, се отхвърли от напреварата за републиканската номинация след така наречен Супер вторник, който се организира при започване на месеца.

Първичните избори на двете партии обаче не престават и формалното номиране на претендентите ще се случи по време на национални конвенции, които ще се проведат през лятото. Републиканците ще изберат своя претендент в Милуоки, Уисконсин през юли, а демократите своя - през август в Чикаго, Илинойс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР