През ноември 2022 г. чатботът ChatGPT даде възможност на всеки

...
През ноември 2022 г. чатботът ChatGPT даде възможност на всеки
Коментари Харесай

Преглед на социалните мрежи вместо CV: еволюцията в набирането на персонал

През ноември 2022 година чатботът ChatGPT даде опция на всеки с достъп до интернет да генерира всевъзможни писмени текстове – от комплицирани есета до къси поезии. Дори и не изцяло идеален, изкуственият разсъдък може да основава документално наличие на положително равнище.

„ Карах студентите си да употребяват ChatGPT, с цел да пишат обжалвания против санкции за погрешно паркиране “, споделя пред BBC Винс Милър, преподавател по социология и културни проучвания в Университета на Кент, Обединеното кралство. „ Но като цяло технологията разрешава на хора, които не имат най-хубавите умения за писане, внезапно да ги придобият. “

Търсещите работа са измежду хората, които постоянно стартират да прибягват към потреблението на ChatGPT в помощ на съставянето на техните мотивационни писма или CV-та.

Целият този развой може да промени изцяло наемането на нови чиновници, карайки експертите по асортимент на фрагменти изцяло да трансформират критериите за оценка на претендентите и към този момент да не се залага толкоз доста на документите.

Адам Никол, колективен маркетинг шеф във компанията за набиране на личен състав и съвещания по работа Randstad, основана в Лутън, Обединеното кралство, споделя, че е малко евентуално така наречен HR експерти да съумеят да създадат разлика сред мотивационно писмо написано от човек и такова генерирано от AI.

Езикът, генериран от ChatGPT е елементарен. Чете се елементарно. Той не употребява обаче фразеологизма и няма усеща в текста “, споделя той.

Въпреки това той споделя, че не би сметнал безусловно това за машинация в процеса на наемане.

Помага на тези, които не са най-хубавите в писането и редактирането, да изготвят изчистено обобщение на акцентите в кариерата си. Това е цифровизираната версия на това да помолите другар да прегледа автобиографията ви. “

Вместо да четат мотивационни писма и да преглеждат прецизно какво е разказано в автобиографиите на претендентите, експертите по асортимент на фрагменти, все по-често избират да преглеждат обществените медии и профила на претендента в LinkedIn, с цел да схванат неговата персона.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР