През ноември 2020 г. Лидл България отбелязва 10 години на

...
През ноември 2020 г. Лидл България отбелязва 10 години на
Коментари Харесай

Лидл отбелязва 10 години на българския пазар

През ноември 2020 година Лидл България отбелязва 10 години на българския пазар. Компанията започва поредност от събития и начинания, с които да означи този значим празник и да благодари за доверието и поддръжката на своите клиенти, сътрудници и цялото общество.

На особено събитие за медии Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България, благодари персонално на представителите на българските медии за поддръжката и показа главните достижения на компанията през тези 10 години, като изясни какво стои зад сполучливото наличие на веригата в страната.

Началото

На 25 ноември 2010 година Lidl слага казус на българския пазар и по едно и също време отваря 14 магазина в 11 града. Компанията е последната от огромните вериги, която стъпва на пазара и би трябвало да се потвърждава и да печели доверие при голяма конкуренция. Благодарение на своя друг модел, веригата съумява да притегли вниманието на клиентите и да сложи началото на една сполучлива история, в която фокус е доверието на потребителя, което не е константа и екипът на Лидл България  се явява всеки ден на изпит пред милионите си клиенти.

Моделът

Стъпвайки на българския пазар, Lidl показва един нов либерален модел на извършване на покупки, в основата на който е убеждението, че високото качество може и би трябвало да бъде всеобщо налично. Фундамент на този модел са личните марки на Lidl, които разрешават да се реализира най-хубаво съответствие сред между качество и цена. Те са поръчител за качеството посредством прецизен надзор върху целия индустриален цикъл - от избора на снабдители и първични материали до идването на стоките на щандовете. В допълнение към личните марки, чрез  оптималната оптимизация и успеваемост на всички процеси - индустриални, логистични, и маркетингови - веригата пести средства, които връща към крайния клиент под формата на по-ниска цена за високо качество. Третият дирек на този модел са нововъведенията, те са още един значим инструмент за постигането на главната задача на марката -   всеобща досегаемост на високото качество.



Иновациите

Иновативният бизнес модел сполучливо се добавя от голям брой нововъведения в артикули, процеси, в индустриални технологии, в рекламната връзка и цялостния виновен и пореден метод към всичко. Още със стъпването си в България Lidl предлага на клиентите тематичните седмици, посредством които да се допрян до разнообразни кулинарни обичаи и да разнообразят всекидневието си. Заедно със своите сътрудници – българските производители – веригата създава и вкарва редица продуктови нововъведения като салами във всички ценови категории без вложение на механично отделено месо, с което доста се понижава потреблението на подобрители и сгъстители и изрично се усъвършенства качеството и усета. Друга емблематична серия за марката е Clean Label  - салами без изкуствени консерванти, оцветители и овкусители. Със серията “Родна стряха ” Lidl е първата верига, която търси и предлага достоверни български предписания. През 2014-та за първи път обичаните на децата Stikeez „ завладяват “ Lidl.

Приносът

Всички тези нововъведения обаче биха били самоцелни, в случай че не д
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР