През ноември 2017 година продажбите на дребно в Германия отбелязаха

...
През ноември 2017 година продажбите на дребно в Германия отбелязаха
Коментари Харесай

Солиден ръст на продажбите на дребно в Германия през ноември

През ноември 2017 година продажбите на дребно в Германия означиха изненадващо мощен напредък, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis, които са знак, че частното ползване е траяло да бъде главен генератор на растежа на водещата европейска стопанска система в края на миналата година.

Продажбите на дребно набъбнаха през ноември с 2,3% на месечна база след тяхно намаляване с 1,0% през октомври, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за по-скромно покачване с тяхно покачване с едно на 100.

В същото време продажбите на дребно на годишна база (отчитайки инфлацията) се усилиха с 4,4% след тяхно намаляване с 0,9% месец по-рано (първо намаляване от осем месец насам) и упования за по-слаб напредък с 2,3 на 100.

Продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения набъбнаха с 4,2%, до момента в който тези на нехранителни артикули се покачиха с 4,7%.

Според Destatis действителният оборот в търговията на дребно през миналата година се чака да нарасне с сред 2,7% и 3,1% по отношение на 2016-а година, а номиналният оборот - с сред 4,5% и 4,9%.

Трябва да се има поради, че в продължение на редица години стопанската система на Германия беше задвижвана най-много от износа, само че през 2016-а и 2017-а година точно частното ползване се оказа основен мотор за растежа макар обичайно спестовните разноски на германците. Подкрепа за положителното вътрешно ползване продължава да оказва здравият трудов пазар и рекордните равнища на претовареност в Германия, повишението на действителните заплати и ултраниските лихвени ставки.

Днешните мощни данни са факт откакто в края на декември беше оповестено изследване на института GfK, което регистрира усъвършенстване на потребителски настройки в Германия за началото на 2018-а година макар продължаващите и към сегашния миг опити за образуване на новото съдружно държавно управление на страната. Това е причина за продължаваща положителна настройка на немските потребителите и при започване на новата година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР