През мобилния телефон ще заявяваме всякакви електронни услуги. Това каза

...
През мобилния телефон ще заявяваме всякакви електронни услуги. Това каза
Коментари Харесай

Министър Божанов: Махаме трудовите книжки, ще се идентифицираме през телефон без ПИК-ове

През мобилния телефон ще заявяваме всевъзможни електронни услуги. Това сподели в ефира на bTV Radio министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

„ Ще се фокусираме върху електронната идентификация. Това е методът, по който жителите ще могат да употребяват комфортно и елементарно електронни услуги без да би трябвало да имат ПИК-ове на една или друга институция. През мобилния телефон ще можем да заявяваме електронните услуги. През него ще удостоверяваме кои сме пред администрацията. Това ще е лесното средство, което в прочут смисъл ще размени всички останали, в това число КЕП “, изясни министърът.

Той сподели, че се върви в посока и отпадане на трудовите книжки. За задачата обаче ще е належащо повече време.

„ В момента самият аз си диря трудовата брошура у дома, с цел да я предам в Министерски съвет. Трудовите книжки ще отпаднат. Въпросът е данните, които са единствено там, да си намерят своето място в някой указател “, сподели Божанов.

Вече се разисква и в какви периоди ще отпаднат стикерите за гражданска отговорност, механически обзор, както и синият ваучър. Ще има смяна и при фишовете и актовете.

„ В момента в Министерство на вътрешните работи завършват експертната работа по промени, посредством които откакто проверим онлайн дали имаме невръчени фишове и актове, да можем да ги платим непосредствено онлайн и това да значи, че те са връчени по подобаващ ред. В момента има законово ограничаване, че преди да бъде платено би трябвало да бъде вречено. Ние на практика ще приравним самото заплащането с връчването “, изясни той.

По думите на министъра скоро към този момент няма да е нужна и промяна на шофьорска брошура при смяна на непрекъснатия адрес от един град в различен.

Подготвя се и уебсайт на Министерството на електронното ръководство, на който жителите ще могат да подават сигнали за разнообразни проблеми в работата с администрацията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР