През миналата седмица е открито ново огнище на коронавирус в

...
През миналата седмица е открито ново огнище на коронавирус в
Коментари Харесай

Новото огнище на COVID-19 в Смолян Хроновски - с доста заразени при 50% изследвани

През предходната седмица е намерено ново огнище на ковид в дружество за произвеждане на авточасти в Смолян. Първоначално бяха 7, а след всеобщото тестване са открити още много. Очакваме през днешния ден да получим публична информация, съобщи пред публицисти доктор Мими Кубатева – шеф на Регионалната здравна ревизия.
По думите ѝ, все още в " Хроновски "  е проучен към половината личен състав – 350 от 750 души. Все още не са подготвени окончателните резултати, само че по непотвърдена информация позитивните са към 60 на брой към този момент.
" Предстои да се проучат контактните. Към момента е извършена цялостна стерилизация на предприятието, на рейсовете, които транспортират служащите. С наставление на РЗИ са спрени няколко поточни линии. Дадени са инструкции за засилени противоепидемични ограничения на управлението. Към днешна дата са обезпечени и шлемове за работа. Търсят се още благоприятни условия за повече отбрана на служащите. Ще бъдат спрени и рейсовете, които са рисково място, защото събират доста хора на едно място. Транспортът ще бъде организиран по различен метод, може би със лични транспорт. Хората, които останат на работа, ще са отвън кръга на болните, позитивните и контактните. Направена е метаморфоза на самия работен развой ", добави доктор Кубатева.
Тя сподели още, че следва следващо пробонабиране за останалата част от служащите в предприятието.
" Ще можем да кажем тъкмо какъв брой са, когато имаме цялостна информация, само че все още с позитивни проби са някъде към 15,5% от половината изследвани ", добави ръководителят на РЗИ.
Изследванията се вършат по самодейност на работодателя " Хроновски " в лабораторията, която той е наел. Негов е задължението да продължи тестването и да обезпечи безвредни условия на труд за здравите.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР