През миналата година Британската тенис асоциация бе първата, която наложи

...
През миналата година Британската тенис асоциация бе първата, която наложи
Коментари Харесай

Не сте добре дошли: Турнир в Полша призова руснаци и беларуси да не се записват за участие

През предходната година Британската тенис асоциация бе първата, която наложи възбрана на съветски и беларуски представители да вземат участие в конкуренциите на трева във Англия, в това число и на Уимбълдън. Въпреки че управителните органи в тениса ATP и WTA се оповестиха твърдо срещу сходни ограничения от страна на шампионатите, то историята е напът да се повтори отчасти и в Полша.

Преди няколко дни управлението на конкуренцията от сериите Чаланджър в полския град Гроджиск Мазовецки, която следва да се организира сред 14 и 19 август, разгласи, че всички руснаци и беларуси, които имат намерение да се включат в надпреварата, няма да се употребяват със същите привилегии като останалите си сътрудници, и ги прикани да не подават поръчки за присъединяване.

С оглед на обстановката в Украйна и въоръжената експанзия на Русия към тази страна, учтиво молим всички съветски и беларуски тенисисти да не се записват за присъединяване в Чаланджър шампионата Kozerki Open. Играчите, представляващи Русия и Беларус, не са добре пристигнали в конкуренцията и в комплекса " Козерки ". На тези тенисисти не подсигуряваме места за настаняване ", гласи формалното мнение, оповестено на уеб страницата на шампионата.

Le Kozerki Open ne veut pas des Russes et Biélorusses: « Vous n’êtes pas les bienvenus chez nous, nous ne vous garantissons pas de places pour votre logement »
— We Love Tennis (@Welovetennis)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР