През месец юли 2021 година на територията на област Смолян

...
През месец юли 2021 година на територията на област Смолян
Коментари Харесай

10% от повикванията за пожар през юли в Смолянско - фалшиви

През месец юли 2021 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 43 повиквания, от които 19  за пожари, 15 - за оказване на техническа помощ, 5 – за аварийно-спасителни действия. Четири – или съвсем 10% от всички повиквания, са били лъжливи.

Четири от зародилите пожари са с вреди. При тях няма починали или потърпевши хора. Два от пожарите са вследствие на късо съединяване, един - от немарливост при боравене с открит огън, и един - заради техническа нередовност.
 Горски пожар отряза автомагистралата, свързваща Атина със Северна и Южна Гърция Горски пожар отряза автомагистралата, свързваща Атина със Северна и Южна Гърция
Горски пожар, избухнал във вторник, преряза основната автомагистрала, свързваща Атина със Северна и Южна Гърция, оповестиха управляващите, до момента в който ст...

Осем пожара са зародили в сухи треви и площи. Два от тях са породени от немарливост при боравене с открит огън, 4 – от гръмотевица, и два - от късо съединяване в далекопровод.

Само за четирите дни от началото на месец август са възникнали  6 пожара в сухи треви и площи, два от които са с нанесени директни материални вреди.

Летните горещини, изсъхналата растителност и вятърът са факторите, които бързо усложняват пожарната конюнктура. Дори изхвърлени незагасени фасове или кибритена съчка могат да провокират обилни вреди. Абсолютно е неразрешено паленето на сухи клони, стърнища и боклуци, разясняват от Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” Смолян.

„ Нека дружно опазим нашето благосъстояние – гората! “ е апелът на пожарникарите.

Още от СМОЛЯН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР