През месец май ще стане ясна съдбата на пустеещата сграда

...
През месец май ще стане ясна съдбата на пустеещата сграда
Коментари Харесай

Лили Иванова ще почака до месец май за „златен имот“ в Морската градина на Бургас

През месец май ще стане ясна ориста на пустеещата постройка в Морската градина на някогашното заведение „ Кралско село “, откакто Общински съвет-Бургас отсрочи решението за идната си сесия.

Искра.бг напомня, че Фондация „ Лили Иванова “ е поискала  общинския обект  който да трансформира в многофункционален културен център. Докладната бележка на заместник-кмета по „ Финанси, бюджет, стопанска система и морско дело “ Станимир Апостолов , която бе разисквана на непрекъснатите комисии към Общински съвет-Бургас през последните дни.

Докладната провокира голям брой реакции още на комисиите в края на предходната седмица , като болшинството от съветниците съобщи, че. В същото време вносителят Станимир Апостолов не присъстваше на полемиките и нямаше по какъв начин тези проблеми да бъдат изяснени . Поради тази причина докладната не бе призната от Комисията по правни въпроса.

Нейният ръководител адв. Иво Баев през днешния ден подсети, че той персонално има съображения срещу тази докладна , които са както правни, по този начин и целесъобразни. 

„ Имахме доста въпроси и аз персонално желаех бих знам за  62 кв/м или 500 кв/м приказваме за отдаване чартърен. Както и какъв брой средства, защо и за какво ще се приспадат, откакто периода е за 10 години, когато тези усъвършенствания ще бъдат амортизирани “. 

По думите му в докладната бележка се споделя, че няма интерес към парцела , той персонално изрази подозрение, че няма претенденти за „ златен парцел “ в центъра на Морската градина на Бургас. 

„ И на Тейлър Суифт да беше фондацията, отново нямаше да се съглася “.

На същото мнение бе и Христина Хаджиатанасова , която също е правист и имаше доста възражения по време на комисиите. Тя също насочи рецензии към Станимир Апостолов . По думите ѝ последните усъвършенствания са направени през 2011 година, а към 2023 се отхвърля, че постройката е изцяло амортизирани . Това значи, че след приключването на периода на наема подобренията, които ще останат за Бургас са доста съмнителни. 

„ Тук не става явен размерът на вложенията, не излиза наяве и какъв ще бъде наемът, какъв брой тъкмо години БКС няма да осъществя облага. Казано е, че ще бъде предан чартърен, само че на каква цена, какви вложения, няма нито една цифра “.

По думите ѝ това може да сътвори доста сериозен казус и да изиграе неприятна смешка на Общински съвет през идващите години, 

„ Ами следващата година, в случай че пристигна идващото юридическо лице с нестопанска цел, което да каже желаеме еди кой си обект и в случай че тогава вземем друго решение, ще ни обвинят в двоен стандарт и неяснота. Цялата група ПП-ДБ ще гласоподава изрично срещу “.

По докладната се изрече и Мариела Кирова , която съобщи, че с интерес ще следи дали ще бъде открито юридическо решение по проблема, само че подсети, че самодейността е добра за града

„ Ще се сътвори културен център в сърцето на Морската градина детски школи, концерти. За мен персонално е огромно преимущество, защото това дава опция на децата да се даде различна ангажираност “

Отлагане на разискванията и отлагането на гласуването на идната сесия ще даде опция на съветниците да се срещнат и в непрекъснатите комисии, и в зала, а по този метод да вземат съответно решение. 

Лили Иванова ще изчака до месец май за „ златен парцел “ в Морската градина на Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР