През месец март на 2024 г. експертите на РИОСВ –

...
През месец март на 2024 г. експертите на РИОСВ –
Коментари Харесай

РИОСВ – Монтана извърши 75 проверки през месец март

През месец март на 2024 година специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана са направили 75 инспекции на 52 обекта, от които 64 планови и 11 изключителни. Съставени са два акта за открити административни нарушавания и нарушавания на екологичното законодателство и са подписани 2 съглашения. Няма издадени наказателни постановления по формирани актове за открити административни нарушавания.
През м. март 2024 година със заповед на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана е анулирана наложена настояща глоба за прекъснато замърсяване на воден обект р. Дунав. С Наказателно разпореждане е наложена месечна настояща глоба, за превишение на Европейска общност в позволение за заустване на отпадъчни води от обект Конституционен съд на гр. Грамада.
В резултат на осъществената контролна активност за отчетния интервал са дадени общо 34 наставления. Постъпили суми от санкции и имуществени наказания няма, от еднократни и настоящи наказания по член 69 от Закон за опазване на околната среда – 1142.09 лева, от подписани съглашения по член 58г от Закон за административните нарушения и наказания – 2380.00 лева
В резултат на осъществената контролна активност е измит терен в землището на с. Гара Орешец, общ. Димово на повърхност към 2 дка.
Взето е присъединяване в Държавно-приемателна комисия за приемане и въвеждане в употреба на градеж, на територията на община Вълчедръм, област Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР