През месец март и април България беше на първите места

...
През месец март и април България беше на първите места
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Сега е важно да се мобилизираме като общество

През месец март и април България беше на първите места по справяне с ковид. Спазвахме дисциплината и всички ограничения, сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в " Денят стартира с Георги Любенов ".

От пролетта до момента се трансформираха много неща, в това число тотално отказване на коронавирусната зараза, счита Атанасова.

" Сега сега е извънредно значимо да се активизираме като общество. Не е значимо да се следват тематиките и тезите на ръководещите. Като общество да се активизираме, тъй като нашите лекари, нашите учители - те не устоят. Нашите лечебни заведения не устоят на натоварването. Няма никакво значение кой ръководи ", сподели Атанасова.

По думите й, изборите по този начин или другояче ще дойдат през март. Ако тази коронавирусна зараза продължи, в случай че продължи ужасната статистика за изгубили животи българи кой ще се оправи и по какъв начин ще се оправи, в случай че загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество. Трябва да сме единни като нация и да сме виновни към себе си и обществото, добави депутатът от ГЕРБ.

Има още няколко месеца до март, това е време, в което работим интензивно върху новата предизборна стратегия. Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и уговорката си към тези, които са ни избрали, съобщи Атанасова.

" От 1-ви януари 2021 година главните изпълнени задължения са във връзка с приходите на хората. По отношение на минималната пенсия, минималната заплата, всички ограничения, които не престават по отношение на корона рецесията, обществени заплащания ", посочи Атанасова.

Добавките от 50 лв. към българските пенсии са до март, тъй като считаме, че до тогава можем да се оправим като страна с коронавирусната зараза. След това ще има индексация на пенсиите 5.7%. Ако се наложи, обаче продължение на поддръжката за българските пенсионери с 50 лв. на месец, държавното управление ще пристъпи към актуализация на бюджета и ще продължи тези заплащания ", изясни Атанасова.

През всичките тези години ГЕРБ пестеше, с цел да има средства в интервали на рецесия като тази, която е сега в страната ни, с цел да може да се реагира, сподели още Десислава Атанасова.

" Да останеш на власт в тази обстановка, това е отговорност. Кой ще одобри бюджета за идната година? Ние знаем ли какви ще бъдат потребностите от разноски през 2021-а и какъв ще е трендът на заболеваемостта, какви ще са икономическите последствия? България стои извънредно устойчиво сега и това може би частично се дължи на обстоятелството, че стопанската система е подкрепена и бизнесът е подсилен от държавното управление с всички ограничения, поради които бяхме доста подложени на критика, в това число от левицата ", разяснява Атанасова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР