През месец февруари в Марибор, Словения се проведе втората работна

...
През месец февруари в Марибор, Словения се проведе втората работна
Коментари Харесай

Учители от СУ Христо Ботев-Враца бяха на обучение в Словения

През месец февруари в Марибор, Словения се организира втората работна среща по план „ Да опознаем дружно разнообразието”, финансиран от Европейската комисия. На нея учители от СУ „ Христо Ботев” Враца разискаха с сътрудниците си изпълнените през последните месеци задания и набелязаха идните действия. Наред с това те формулираха и малко изложение на плана:
Промените в обществото, като да вземем за пример вътрешноевропейската и интернационална миграция и глобализацията, засягат просветителните системи и по едно и също време с това оферират на учебните заведения и другите обучителни институции както нови благоприятни условия, по този начин и провокации. За да могат да се оправят с тези публични промени учителите би трябвало освен да владеят предмета, който преподават, само че и да имат задълбочени обществени пълномощия, тъй че да могат да подтикват многообразието и възприемането на дадена класова общественост.
Поради това беше основан европейски екип от специалисти, които да обсъдят обучителни модули и способи за стимулиране на критическите и диференцирани вероятности по отношение на идентичността и многообразието. Целта на плана е създаването на новаторска обучителна система, която да подсигури потребностите на европейското обучение, като се употребяват антидискриминационни просветителни материали онлайн и офлайн.
Планирани артикули (Всички артикули ще бъдат оповестени на многоезична интернет-платформа):
- Свързани с многообразието онлайн обучителни материали и способи на 7 европейски езика (немски, словенски, български, полски, румънски, латвийски и гръцки)
- Онлайн справочник за педагогичен личен състав с информация на тематика „ Разнообразието в обучението”, образци с положителни практики, информационни тактики и така нататък
- Транснационален тренинг на тематика „ Разнообразие в обучението” за педагогичен личен състав от 8 страни
- Съпътстващи и помощни материали за мултипликатори за независимо осъществяване на следващи обучителни мероприятия на тематика „ Разнообразие в обучението”
- Стимулиране на професионалния продан на педагогичен личен състав в Европа чрез интернационалните тренинги и многоезичен конгрес на интернет-платформата
Целеви групи: Учители, педагогичен личен състав, студенти от компетентност „ Педагогика”, чиновници на учебни заведения и обучителни институции, институции за образование на педагогичен личен състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР