През месец април тази година Министерството на търговията на САЩ

...
През месец април тази година Министерството на търговията на САЩ
Коментари Харесай

Seagate ще трябва да отговаря пред съда пред инвеститорите за това, че въпреки санкциите е доставила хард дискове на Huawei

През месец април тази година Министерството на търговията на Съединени американски щати принуди Seagate Technology да заплати санкция в размер на 300 млн. $ за умишлено снабдяване на хард дискове на глобената китайска компания Huawei Technologies за интервала сред август 2020 година и септември 2021 година Това бе най-голямата санкция за сходен жанр случаи в историята. Сега компанията е изправена пред спомагателни правосъдни разноски, защото вложителите се пробват да възстановят вредите.

Според прессъобщение, оповестено от името на Holzer & Holzer, адвокатската адвокатска фирма, упълномощена да съставлява вложителите в юрисдикциите на Съединени американски щати, груповият иск, който тя подава, ще разреши на всички включили се акционери да претендират за обезщетение за вреди, които купувачите на акции на Seagate може да са претърпели вследствие на тяхното придобиване сред 15-ти септември 2020 година и 25-ти октомври 2022 година Да напомним, че на последната дата се появиха първите известия в медиите за това, че Seagate е траяла да доставя твърди дискове за потребностите на Huawei, заобикаляйки рестриктивните мерки за експорт на Съединени американски щати.

По-специално ищците упрекват Seagate в укриване на информация, значима за репутацията и бизнеса на компанията. На първо място, тя не е обявила обстоятелството, че е доставяла хард дискове на Huawei след влизането в действие на рестриктивните мерки за експорт. Второ, компанията не е обявила потреблението на технологии с генезис от Съединени американски щати, които са били предпазени от законодателството на Съединени американски щати, при производството на твърдите дискове, доставяни на Huawei. Трето и последно, ищците са обезпокоени от самия казус, че на Seagate е наложена многомилионна санкция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР