През месец април Microsoft съобщи, че започва използването на изкуствен

...
През месец април Microsoft съобщи, че започва използването на изкуствен
Коментари Харесай

Преводачът на Microsoft в ОС Windows 10 получи редица нови функции и използва офлайн ИИ

През месец април Microsoft заяви, че стартира потреблението на изкуствен интелект в своя преводач за IOS и Android. Сега същата опция има Microsoft Translate за Windows 10.
Приложението освен разполага с офлайн ИИ, само че и има редица нови функционалности. Например интеграция с гласовия помощник Cortana, опция за различаване и превеждане на ръкописен текст посредством Windows Ink и други.

Диалогът в Translator може да стартира с елементарна гласова команда. Просто кажете на своя преводач: „Hey Cortana, start a conversation in Translator„. Тази функционалност работи на банален китайски, френски, немски, италиански, испански и португалски езици.

Освен това, Microsoft Translator за Windows 10 към този момент поддържа офлайн пакети за невронен превод. Благодарение на тази функционалност, потребителите получават първокачествен превод, без да е нужна връзка с интернет.

Интересна е и опцията за провеждането на разговори в действително време. По този метод потребителите могат да се причисляват към разговорите на разнообразни езици благодарение на разнообразни устройства. Могат да вземат участие двама и повече души. Потребителят може да вкарва текста от посредством клавиатурата или микрофона, а текстът и неговия превод се появяват на екраните на останалите.

Тази опция не работи с ARM устройствата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР