През месец април експертите на РИОСВ - Монтана са извършили

...
През месец април експертите на РИОСВ - Монтана са извършили
Коментари Харесай

РИОСВ-Монтана състави 5 акта при 60 проверки през април

През месец април специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана са направили 74 инспекции на 60 обекта, от които 46 планови и 28 изключителни. Съставени са 5 акта за открити нарушавания. Издадено е едно наказателно разпореждане на стойност 2 000 лева Сключени са и две съглашения на обща стойност 37 100 лева Наложена е една имуществена глоба за замърсяване на воден обект в размер на 59.96 лева Постъпилите суми от санкции и имуществени наказания са 1 880 лв., от съглашения са 2 100, от еднократни и настоящи наказания са в размер на 1389.43 лева Дадени са 4 наставления.
Акт е отнесла компанията „ ЕНЕРДЖИ ТРЕЙД 2009 “ ЕООД, с. Новоселци, общ. Видин, с представител Людмил Цанов. Като оператор на апаратура за авансово третиране/оползотворяване на боклуци от нефтопродукти, не е изпълнило наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана, за покриване на съхраняваните чували с пиролизни сажди, с което е нарушил закона.
Росен Киров от Перник пък е направил транспорт на рискови боклуци (ИУМПС, мотори, скоростни кутий и други) без нотификация. За същото нарушаване е глобена и компанията „ РУВЕН ТРАНС “ ЕООД, с. Драгиново, общ. Велинград.
Санкционирана е софийската компания „ ЧИЛИК ФАРМ “ ЕООД, с представител Румен Илиев, която прави интензивно развъждане на 75 000 броя птици в 8-и център на птицекомбинат „ Варголия “ в село Вълчак, общ. Макреш. Фирмата не е имала издадено сложно позволение.
През месец април е издадено 1 наказателно разпореждане на стойност 2 000 лева Санкцията е наложена на „ ПИРИН ТРЕЙД 2013 “ ЕООД - София за неизпълнено наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана за привеждане на изпусканите в атмосферата излъчвания по индикатор „ въглероден оксид “ в сходство с НДЕ от млекопреработвателно дружество в село Кошава, общ. Видин.
На община Кула, представлявана от кмета Владимир Неделков Владимиров, е наложена настояща глоба в размер от 59.96 лв/мес., за превишение на самостоятелните емисионни ограничавания в позволение за заустване на отпадъчни води във воден обект, по индикатор „ Неразтворени субстанции “, считано от 29 март.
Отменена е наложена настояща глоба на „ Берг Монтана Фитинги “ ЕАД в размер 462.12 лева, за преустановяване замърсяването на околната среда над допустимите правила по индикатор „ прахуляк “ в отпадъчни газове, изпускани от изходящия газоход след смесители и лентови пътища с пречиствателно оборудване скрубер в Инсталация: Леярна за черни метали, считано от 11 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР