През май по време на извънредното положение и последвалата епидемична

...
През май по време на извънредното положение и последвалата епидемична
Коментари Харесай

Епидемията сви драстично пътуванията през май

През май по време на изключителното състояние и последвалата епидемиологична конюнктура в страната пътуванията на български жители в чужбина са 123.3 хиляди, или с 83.8% под записаните през май 2019 година. В съпоставяне с април обаче пътуванията на български жители в чужбина се усилват с 63.8%. Правителството разхлаби част от ограниченията към Гергьовден, а по-късно към 24 май също се получиха няколко почивни дни вкупом.

Посещенията на чужденци в България са 120.4 хиляди, или с 87.3% по-малко спрямо май 2019 година, демонстрират данните на Национален статистически институт. В съпоставяне с април 2020 година е регистриран растеж от 48.3%. Срив е регистриран при пътуванията по всички следени цели: " отмора и екскурзия " - с 99.8%, " служебна " - с 80.1%, и " други " (вкл. гостувания и директни преминавания) - със 79.2%. Транзитните прекосявания през страната са 52.8% (63.6 хил.) от всички визити на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през май, делът на жителите от Европейския съюз е 41%, или с 91.7% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година. Регистриран е спад в визитите на жители от всички следени страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР