През май миналата година, Honda реализира едно от най-мащабните представяния

...
През май миналата година, Honda реализира едно от най-мащабните представяния
Коментари Харесай

Honda e:Ny1 : Добро начало на електрическата офанзива

През май предходната година, Honda осъществя едно от най-мащабните представяния на нови пазарни оферти в цялата си история. На бял свят бяха показани три нови SUV автомобила, два от които- 100% електрическия e:Ny1 и ZR-V, напълно нови за марката. Третият премиерен автомобил- новото потомство на CR-V, който също като останалите е електрифициран, демонстрираха по извънредно явен и съдбоносен метод тактиката за електрификация на цялото портфолио на компанията.

Докато ZR-V и CR-V могат да бъдат причислени към класическата продуктова гама на Honda, електрическият e:Ny1 има нелеката задача да бъде първото по рода си същинско всеобщо пазарно предложение на марката в света освен на електрическите SUV коли, само че и на електрическите автомобили като цяло.

e:Ny1 не е първата 100% електрическа кола на компанията в Европа. В модерната й история, тази роля изигра изключителната , която ще бъде запомнена като един от най-привлекателните, свежи и разнообразни коли, които в миналото са се появявали на бял свят.

e:Ny1 обаче е първата електрическа кола на Honda, която е създадена на новата платформа за електрически автомобили на марката- e:N Architecture F, като е изпълнена с батериен блок с потенциал от 68.8 kWh. При оптимални условия, това е задоволително за изминаването на до 412 километра, а при съществуване на подобаваща бърза зарядна инфраструктура, батерията ще може да бъде презаредена от 10 до 80% за 45 минути.

Електромоторът на e:Ny1 е с мощ от 205 конски сили и въртящ миг от 310 Нм, а задвижващи са предните колела. Автомобилът предлага работа в три съществени режима- Sport, Normal и Econ Drive, давайки опция на лидера да приоритизира стила на държание според от това дали търси по-добра динамичност или по-добра успеваемост.

По отношение на дизайна на колата, екипът на Honda е основал артикул с екстериор и интериор, които наподобяват по едно и също време съвременно, само че и типичен, като по този метод притегля погледите както на нови, по този начин и на одобрени почитатели на марката. Светлинната индикация на електрическия автомобил е изпълнена с диоди, като те покриват цялата широчина на задната част на купето, оформяйки забавен светлинен " автограф ".



Интересно е решението на екипа на Honda да интегрира модула за зареждане в предната част на колата, като той е прикрит от ротираща се повърхност под логото на марката. При включване на кабела, в предната част на решетката започва пулсираща образна цветова индикация за зарядния развой.

Интериорът на e:Ny1 е мястото, където също се срещат сегашното и бъдещето на Honda. Първото участва под формата на типичните за марката дизайн решения във връзка с седалките, междинната подпора и прецизната сглобка, а второто е показано благодарение на отлични като разположение и функционалност цифровизирани повърхности.

Основен детайл тук са 10.25-инчовият инструментален панел и огромният отвесно ситуиран 15.1-инчов централен екран на инфо-развлекателната и мултимедийна система. Последният е изпълнен в три равнища, на него се подава ясна за схващане информация от навигационната, мултимедийната и бордовата система, като може за бъде " извиквана " и спомагателна информация с помощта на наподобяващият този на смарт телефоните интерфейс. Също като портативните устройства, бордовата система на електрическия автомобил, а и самият той, идват с заричане за още по-добро показване и функционалност напред във времето, като това ще бъде осъществено благодарение на постоянни отдалечени актуализации от Honda.

Допълнителен комфорт в ситуацията внасят и наличните и комфортни за приложимост бутони, система за безжично зареждане на мобилен телефон, спомагателните отделения за предмети, USB-C и USB-А контактни точки, двукомпонентният панорамен стъклен таван, ергономичният волан с бутони за бърз достъп до съществени и вторични функционалности, системата за косвено осветяване на купето, интеграцията на мобилни телефони посредством Apple Car Play и Android Auto, и други.

За приятното преживяване на борда на e:Ny1 способства и системата за обдухване Air Diffusion, която предлага точно ориентиране и контролиране на въздушния поток посредством позиционирани в двата края на предното табло въздушни отвора.

e:Ny1 не би бил една същинска Honda, в случай че на борда му не участва цялостен набор системи за дейна и пасивна сигурност, формиращи софтуерното семейство Honda SENSING, като позиции в което си коства да се подчертава върху широкоъгълните камери в предната и задната част на автомобила, които са главните датчици за съответното действие на системата за отбягване на удар с друго транспортно средство, велосипедист или пешеходец. На борда на електрическия автомобил са интегрирани също по този начин система за следване на пътното платно, система за следване на трафика в градски условия, адаптивен круз надзор, различаване на пътните знаци, следене на отмалялост на лидера и други.

С съществени габарити дължина 4387 мм, широчина 1790 мм и височина от 1584 мм, e:Ny1 предлага товарна съдържимост от 361 до 1176 литра при сгънати задни седалки
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР