През март догодина Върховният административен съд ще решава съдбата на

...
През март догодина Върховният административен съд ще решава съдбата на
Коментари Харесай

Спорният имот в Кършияка влиза във ВАС през март 2019 година

През март следващата година Върховният административен съд ще взема решение ориста на парцела, заключен сред блоковете на бул. " Дунав " 2 и 4, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Припомняме, че на въпросното място има концепция за смяна на ПУП-а, който да разреши строителство. Имотът на бул. " Дунав " 2-4 ескалира напрежението, защото актуалният му притежател го загради без предизвестие.

Казусът с имота датира от началото на 21 век. След като са издигнати четири 18-етажни блока, през 90-те години на предишния век е позволено в междублоковото пространство да се построи краткотраен обект по реда на член 120, алинея 4 от ППЗТСУ. И отсам стартира казусът.

През 2002 година с няколко решения на Общински съвет статутът на имота сред блоковете на " Дунав " 2 и 4 е заменен, а по-късно и продаден за 78 200 лв.. Първият притежател на парцела е Ангел Иванов, само че теренът е препродаван и по този начин стига до притежателят сега - " Риц Комерс " ЕООД.

Очакванията са на този имот да се появи жилищна постройка. Това обаче плаши живущите там все още, защото теренът отстои на 9 метра от блок на " Дунав " 4, а изпод на метър и половина излиза пясък и вода. Това би било причина за огромна неустойчивост на новата постройка, което ще я трансформира в опасност за близките блокове. Освен това се унищожават и зелени площи.

Вече мина първата инстанция - Административен съд Пловдив, на която бе отхвърлена заповедта на кмета, с която се стопира изменението на Подробен устройствен план. Още тогава от локалната администрация обявиха, че ще апелират. Датата на делото е планувана за 19 март 2019 година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР