През март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе в

...
През март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе в
Коментари Харесай

За месец: Осъдиха 14 човека във Видинско заради опити за незаконно преминаване през границата

През март 2024 година Районна прокуратура – Видин внесе в съда 13 обвинителни акта и съглашения по каузи за осъществени закононарушения по член 279 и 281 от Наказателен кодекс – нелегално прекосяване през границата на страната и незаконно подкрепяне на чужденци да минават в страната в нарушаване на закона.
Сред обвинените за опит за нелегално прекосяване на границата на България са най-вече жители на Сирия и едно лице от Руската федерация.
Шестима обвинени са се признали за отговорни за направените от тях опити да излязат през границата на България без позволение на органите на властта и са сключили съглашения с прокуратурата. Всички те са били арестувани на мястото на престъплението от граничните чиновници.
След завършени дейности по следствие Районна прокуратура – Видин съобщи на съд 18-годишен възпитаник от столицата.
На 10.02.2024 година в региона на с. Цар Петрово, област Видин, той превозвал 17 мигранти от Сирия с лек автомобил. Двама от тях нямали право да навлизат в 30-километровата гранична зона, защото са били в произвеждане по протекция. Другите, измежду които имало и малолетни, са се намирали на територията на България нелегално.
Превозването на чужденците се правило по метод, рисков за пасажерите, и за имотна полза в размер на 4 000 лв..
В рамките на същия интервал Районна прокуратура – Видин реализира 14 неоправдателни присъди за лица, привлечени към наказателна отговорност за опити за нелегално прекосяване през границата на страната. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР