През март 1981 г. Мариане Бахмайер открива огън в претъпкана

...
През март 1981 г. Мариане Бахмайер открива огън в претъпкана
Коментари Харесай

Майката, която застреля убиеца на дъщеря си в съдебната зала

През март 1981 година Мариане Бахмайер открива огън в препълнена правосъдна зала и реализира задачата си – заличава Клаус Грабовски от лицето на земята. Той е килърът на 7-годишната й щерка. 
Повече от 40 години този случай се помни и разисква: целесъобразно ли е отмъщението на почернената майка? Германската осведомителна организация NDR го дефинира като „ най-фрапантният случай на линч в следвоенна Германия “.
Преди да се стигне до трагичния свършек, Мариане Бахмайер е самотна майка и сполучлив бизнесмен. Собственик е на механа в Любек (град в тогавашна Западна Германия). Тя живее с третото си дете Анна. Двете й по-големи са били дадени за осиновяване. Анна е описвана като щастливо дете, само че на 5 май 1980 година се случва покруса: тя е открита мъртва.
Както се оказва по-късно, в оня предопределен ден седемгодишното момиче пропуща учебно заведение след спор с майка си и по неведоми пътища се озовава в ръцете на 35-годишен комшия, локален месар на име Клаус Грабовски, който към този момент има престъпно досие за блудничество с дете. По-късно той скрива тялото й в кашон и я захвърля в близкия канал.
Грабовски е задържан същата вечер, по сигнал на годеницата му. Мъжът признава за закононарушението, само че отхвърля да е малтретирал детето. Той убеждавал следователите, че се е отървал от Анна, откакто тя се е пробвала да го изнудва. Според него Анна се пробвала да го съблазни и заплашила, че ще каже на майка си, че той я тормози, в случай че не й даде пари. Той повтаря своята версия и в правосъдната зала.

„ Майката на отмъщението “

Адвокатите на Грабовски твърдят, че дейностите му са провокирани от хормонален дисбаланс вследствие на хормонална терапия, на която бил подложен, откакто самичък се подложил на вазектомия. По това време в Германия нарушители, правили блудства с деца, постоянно са били подлагани на тази процедура, с цел да се предотврати рецидив на зверствата им. В този случай обаче стерилизацията не помогнала.
На третия ден от процеса в Окръжния съд в Любек Мариан вади от чантата си револвер Beretta диаметър 22 и натиска спусъка осем пъти. Шест изстрела уцелват Грабовски. Той умира още в правосъдната зала.
Свидетели настояват, че незабавно след случая Бахмайер прави уличаващо я изказване, че е желала да убие подсъдимия и го нарекла свиня. Скоро унищожената майка се озовава на съд за отмъщението си...

Възмездие за закононарушение

Немското седмично списание Stern разгласява поредност от публикации за живота на Бахмайер. Тя е била самотна майка с тежък живот. Жената продава биографията си за почти 160 000 $, с цел да покрие правосъдните разноски по време на процеса. Публикациите за Мариане получават голям отзив от читателите. Дали тя е обезумяла майка, която просто е желала да отмъсти за детето си, или простъпката й е закононарушение, което не трябва да бъде целесъобразно? Мнозина по едно и също време й съчувстват и осъждат дейностите й.
В последна сметка съдът признава Бахмайер за отговорна в преднамерено ликвидиране и я осъжда на шест години затвор.
През юни 1985 година Мариане Бахмайер е освободена, откакто е излежала единствено половината от присъдата си. Тя се мести в Нигерия, където се омъжва и остава там до 90-те години. След известно време се развежда със брачна половинка си и се преселва в Сицилия. После е диагностицирана с рак и се връща във към този момент обединена Германия. Умира на 17 септември 1996 година на 46 години. Тя е заровена до щерка си Анна.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР