През лятото шофьорите често мият „железните си коне“, защото искат

...
През лятото шофьорите често мият „железните си коне“, защото искат
Коментари Харесай

Защо не е добре да миете колата си през лятото прекалено често

През лятото водачите постоянно мият „ стоманените си коне “, тъй като желаят колата да свети. Но прекомерно честото миене може да докара до проблеми с колата. Защо не би трябвало постоянно да организирате водни процедури за колата си през лятото прекомерно постоянно, описват експертите от немското ателие за доработки APR.

Малко хора знаят, че през лятото каросерията на автомобила изпитва не по-малко стрес, в сравнение с през зимата. Вредата от средствата за обезледяване се заменят с прекомерното нагряване и ултравиолетово излъчване. Ето за какво специалистите поучават да внимавате с измиването на автомобила. Прекалено честото миене може да докара до проблеми, за които лидерът ще заплати скъпо.

Ако съвсем всяка седмица „ сапунисвате “ обичаната си кола, мръсотията може да запуши дренажните отвори на каросерията. Това ще докара до непрекъсната влага и това в последна сметка ще провокира появяването на наслойка в региона на арките и праговете на предните колела. В бъдеще пък казусът ще се трансформира в скъпи ремонт на каросерията.

 Защо не е добре да миете колата си през лятото прекомерно постоянно

Също по този начин не се предлага да миете колата при слънчево и горещо време. Факт е, че боядисването не понася неочаквани промени в температурата и в случай че поливате каросерията със студена вода, може да зародят проблеми. На яркото слънце металът се загрява до 70 градуса, а водата от водоснабдителната мрежа е най-много 18 градуса. В резултат на това температурната разлика от над 50 градуса се оказва извънредно сензитивна за боята. На лака могат да се появят микропукнатини, през които с течение на времето ще проникне влага. И по този начин, един прекрасен ден ще забележите, че " кафявата чума " към този момент се е настанилна трайно по каросерийните панели на колата ви.

Между другото, омекналият от висока температура лак е по-податлив на разнообразни механични въздействия от студения лак. Ето за какво даже елементарен парцал с малко нечистотия по него може да остави драскотини. А какво да кажем за разнообразни силиконови съоръжения и гъби, благодарение на които се отстранява водата.

Поради същата причина не би трябвало да се отбивате и при автоматизираните автомивки. Твърдите им четки работят като абразив и могат да оставят голямо количество драскотини по цялата каросерия. След това ще би трябвало да се отстраняват с ръчно гланциране, което е относително сложен и отнемащ време развой.
 Защо не е добре да миете колата си през лятото прекомерно постоянно

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР