През лятото на 2014 година последните обитатели на и без

...
През лятото на 2014 година последните обитатели на и без
Коментари Харесай

Почина една от последните обитателки на пловдивския зоопарк - мечката Габриела

През лятото на 2014 година последните жители на така и така затворения пловдивски зоопарк - мечките Наско и Габриела - бяха упоени от екип на организацията " Четири лапи " и закарани в Парка за танцуващи мечки в Белица. Габриела не можа да дочака отварянето на новия зоопарк. На 6 август тя е умряла. Животът й е бил същински добър едвам в тези пет години, които тя прекарва в среда, близка до естествената. Още в първата зима изпада в същински зимен сън.

Преди да попадне в пловдивския зоопарк, тя е била в цирка, само че не се е поддавала на дресировка и по тази причина са я оставили. Условията в зоопарка бяха тежки - мечките обитаваха напълно тясно пространство, бяха разграничени. Още в първите дни след идването си там, Габриела влиза в битка с мечока Наско и изгубва едната си лапа. Пространството в клетката беше 20 кв. м. и животните безусловно страдаха.
От организацията " Четири лапи " споделят, че гибелта й е настъпила след усложнения в дишането и макар обезпечената здравна помощ. А при аутопсията се е изяснило, че е причина за гибелта й са съществени сърдечни проблеми. Габриела умря на 23 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР