През летния сезон в Южното Черноморие са били наети около

...
През летния сезон в Южното Черноморие са били наети около
Коментари Харесай

500 чужденци са били наети по Южното Черноморие през лятото

През летния сезон в Южното Черноморие са били наети към 500 задгранични служащи, най-много от Украйна и Молдова . Това сподели на конференция през днешния ден Пенка Кирилова, шеф на Регионалната работа по заетостта - Бургас.
Общо 68 работодатели са подали заявки за наемане на служащи от трети страни. Кирилова добави, че от 1 септември е почнала работата на образуван мобилен екип за ходатайство сред работодатели и служащи на територията на Бургас, Ямбол и Сливен. Извършени са над 40 визити и са избрани над 100 основни работодатели, а оповестените и към този момент заети работни места са над 250, съобщи Фокус.
Живко Янакиев, шеф на „ Бюрото по труда “ - Бургас заяви, че за месец септември записаните в Дирекция „ Бюро по труда “ - Бургас са 3 375. Спрямо предходния месец има нарастване от 155 души. Новорегистрираните безработни лица са 902, а почналите работа са 410 души, най-вече в областта на образованието.
Заявените свободни работни места на първичния пазар на труда са 436, а все още има 304 свободни работни места. Търсят се най-много строителни служащи, медицински експерти, механически експерти. Средномесечно за първите девет месеца безработните лица са 1 094 души по отношение на 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР