През късната есен и зимата не можете без шапка, колкото

...
През късната есен и зимата не можете без шапка, колкото
Коментари Харесай

Каква шапка да носи жена на 50+, за да бъде модерна и топла

През късната есен и зимата не можете без шапка, колкото и да обичате да ходите с непокрита глава. Ясно е, че е мъчно да се избере подобаващ модел шапка. Познавам доста дами, които са твърдо уверени, че никаква шапка изрично не им отива.

Но има и такива, които носят шапки, само че по някаква причина избират неуместни или просто несъответствуващи варианти за тях и скапват облика им.

Бини

Най-универсалната версия на плетена шапка е шапка. Тази шапка е съществена фешън наклонност към този момент няколко сезона поред. Освен това отива на безусловно всички – девойки, младежи, млади дами и дами на честна възраст.

Бини- плетена шапка с сбита форма без акцентен фон, тъй че моделът се съчетава добре с всевъзможен тип връхни облекла.

Шапката може да се носи както с класическо палто, по този начин и с съвременно пухено яке. За главен дрешник изберете модел в безпристрастен цвят.

Но е по-добре да не е черно или сиво, а ярко. Например, ярко бежово, кремаво, слонова кост. Тази шапка може да се носи с връхни облекла в звук, получавате моден зимен комплект.

Но шапката не би трябвало да е неутрална, изцяло допустимо е да си позволите ярка алтернатива. Основното е, че определеният цвят дава отговор на вашия вид външен тип. Ярката шапка може да се трансформира в единствения акцентен подробност в облика или да стане двойник на различен ослепителен детайл.

Можете да създадете монохромно изображение, само че е значимо да не прекалявате с яркостта на нюансите. Но със сиво палто или друго връхно облекло с безпристрастен цвят ярката шапка ще наподобява ужасно.

Ако ярка шапка не се вписва в дрешника ви, а неутралните модели са изтощени или наподобяват прекомерно скучни, тогава изберете модел с акцентен подробност. Но внимавай. Пластири от кристали или огромни бродерии надали ще украсят външния ви тип. По-добре е да изберете нещо по-дискретно. Например шапка в безпристрастен цвят с блестящо райе.

А може и да не сте елегантни с шапка, а да добавите спомагателен акцентиращ аксесоар към нея. Например, изберете оранжев шал за комплект от бежово палто и бежова шапка.

Бини е добра, тъй като не диктува разпоредбите. Можете да го носите по разнообразни способи. Ако лицето е закръглено, тогава шапката би трябвало да бъде сложена по-високо, това образно ще разтегне лицето, ще направи външния тип по-хармоничен.

Ако лицето е удължено, тогава шапката би трябвало да се сложи по-дълбоко, можете да извършите моден ревер.

Универсален модел е шапка от трикотажен плат в еластична лента, постоянно е настояща класика. Те се съчетават добре с връхни облекла от всякаква текстура, могат да се носят както с кожено яке, по този начин и с съвременно палто от изкуствена кожа.

Ако желаете да изглеждате още по-модерно, вземете шапка, плетена с едра плетка. Такива модели наподобяват забавни, в действителност това е едно от проявленията на овърсайз модата.

Тюрбан

Тази версия на шапката е по-малко универсална, само че въпреки всичко си коства да се опита. Благодарение на необикновената форма, такава прическа ще се откроява от общия декор.

Възрастните дами се поучават да избират сбити рокли без непотребен фон, който ще претрупа изображението. По-добре е да носите тюрбан с връхни облекла в типичен жанр.

Ушанки

Много удобен вид е шапка с ушанки. Такива модели са направени освен от четина, неотдавна плетените и плетени модели стават все по-популярни.

Предимството на тази алтернатива е, че шапката е задоволително топла, също така можете да я носите по разнообразни способи.

Можете да вземем за пример да завържете „ ушите “ на шапката в задната част на главата. Шапките с ушанки се съчетават добре с облекло в състезателен жанр – ватирани якета, къси палта от овча кожа и пухени якета.

Добре наподобяват плетени ушанки с кожа. Освен това козината може да бъде както естествена, по този начин и изкуствена.

Носите ли шапки? Какви модели предпочитате? Кажете в мненията.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР