През живота си всеки човек е имал кошмари, въпреки че

...
През живота си всеки човек е имал кошмари, въпреки че
Коментари Харесай

Ето кои хора сънуват най-често кошмари

През живота си всеки човек е имал кошмари, макар че някои хора ги сънуват извънредно рядко, други - от време на време, а трети - съвсем всяка вечер за избран интервал от време. Някои може да се разсънят и незабавно да не помнят страшния сън, други - не могат да се отърват от ужасното чувство дълго време. Да се опитаме да разберем за какво ни се присънват кошмари.

Единичните кошмари, които не се повтарят, са отражение на процеса на преправяне от мозъка на стресови за индивида обстановки, на които се пробва да откри решение. Това в действителност, е процесът на акомодацията ни към околната среда, когато обмисляме по какъв начин да постъпим в дадена обстановка. Може да се каже, че страшният сън става мултимедийно повтаряне на обстановката, когато човек се пробва да откри излаз и най-после го прави. Той даже може да не помни по-късно този призрачен сън, тъй като е намерил решението, което след това може да извлече от подсъзнанието си и да приложи в живота. Има изследвания, които демонстрират, че хората, които сънуват кошмари, са по-адаптивни към околната среда, в сравнение с тези, които не сънуват такива страшни сънища или не ги помнят.

Съвсем друго нещо са патологичните кошмари, които ни се присънват с избрана периодичност. Това са постстресови сънища. Например, хората стартират да сънуват кошмари след бедствия или присъединяване във военни дейности. Мозъкът, сходно на развалена плоча, се обръща към несъмнено събитие, само че действието в съня се развива до избран стадий, след което човек се разсънва. По този метод той не може да откри решение на казуса, нито да одобри напрежението. Това е патологична обстановка, която изисква консултация с психотерапевт, използване на специфични процедури на лекуване за облекчение на постстресовия синдром.

Като цяло, нервната система на хората се разграничава в равнището си на приемливост към натоварванията при стрес. Ето за какво, и самите кошмари и равнището им на прекарване могат да бъдат изцяло разнообразни.

Хората с уязвима душeвност постоянно сънуват кошмари. Някои вземат участие във войни на горещи точки и спят добре, а други инцидентно са видели прегазено от кола куче на улицата и сънуват цяла седмица кошмари. Едно и също събитие може да е банално за един човек, а за различен - стресова обстановка, след която да сънува кошмари.

Източник: zdra.ve.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР