През изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, качили се
Коментари Харесай

Катаджиите задържаха 23 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден

През миналото денонощие са открити общо 23 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 15 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тестване.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, седем са отказали да бъдат тествани.

Общо 8859 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 355 водачи и пасажери. Съставени са 2635 фиша и 605 акта за открити административни нарушавания.
Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

През миналото денонощие на територията на страната са регистрирани 37 тежки произшествия. При пътните произшествия са починали петима души. В София са се случили две тежки и 14 леки катастрофи. Трима души са ранени, починали са двама.

Прочети още на: 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР