През изминалите седем месеца положихме грижа за децата и младите

...
През изминалите седем месеца положихме грижа за децата и младите
Коментари Харесай

Нинова пред младежи - БСП: Безплатни детски градини са реална помощ за младите семейства

През миналите седем месеца положихме грижа за децата и младежите. Борбата с демографската злополука минава през целенасочена политика за тях. Увеличихме майчинството от 380 на 710 лева, както и детските надбавки. Детските градини и ясли станаха безвъзмездни, а фамилиите,които не откриха места за децата си, бяха финансирани. Младите фамилии заплащат по-малко налози - 600 лева за едно дете, 1200 за две. Талантливи и обществено слаби деца бяха подкрепени със стипендии.

Не ни стигна време да създадем учебниците до 12 клас и медикаментите за деца до 14г. безвъзмездни, само че и това ще стане- в идващия мандат, в случай че Българска социалистическа партия взе участие в държавно управление. Обещанията ни,че наша първостепенна грижа са младежите, са изпълнени. Знаете какъв брой години се мъчихме да въведем културен чек. Младите хора би трябвало да познават и тачат българската просвета. А и тя има потребност от поддръжката на страната. Успяхме и с това- с ваучерите за храна от 200 лева към този момент можете да отидете на кино, концерт,изложба, да си купите книга или картина.

Ние показахме общественото лице на страната. Тази политика би трябвало да продължи. Но за това ни би трябвало поддръжката на повече хора, с цел да довършим започнатото. Предстои ни да преразгледаме наличието на учебниците, построяването на нови детски градини и физкултурни салони за спорт на децата, подписване на контракти с компании, които да отпускат стипендии, а по-късно студентите да работят в българските компании. Предстои ни и да освободим от налози започващи компании на млади бизнесмени.

Всичко това щеше да стане, в случай че статуквото не беше свалило държавното управление. Сега отиваме на избори. Бъдете дейни измежду вашите връстници. Нека те ни поддържат, с цел да ги подкрепим по-късно ние с действителни решения, които ще създадат живота им по-добър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР