През изминалата седмица в две части ви представихме разказа на

...
През изминалата седмица в две части ви представихме разказа на
Коментари Харесай

Една касова бележка от Каракас, Венецуела

През миналата седмица в две елементи ви представихме описа на една българка, която от повече от 20 години живее във Венецуела. Дадохме й името Мария, запазихме нейната анонимност , защото самата тя има сега терзания за личната си сигурност, както и за метода, по който би могла да се избави, в случай че обстановката в Каракас ескалира.
 Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела
Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела

Разказът на една българка, която живее в Каракас

При представянето на описа й се постарахме да бъдем минимално редактори. В мненията под двата текста на нашите читатели бяхме упрекнати най-малкото в разпространяване на неистини. Екипът на News.bg не дава отговор персонално и съответно на такива обвинявания, защото считаме, че с ежедневната си работа потвърждаваме противоположното.

Самата Мария обаче отговори от Венецуела - с две фотоси: на касова записка и на наличието, което стои зад нея. Чувстваме се длъжни да публикуваме нейния отговор - не поради засегнатост от мненията, а поради правилото да се придържаме към истината.
 Снимка 412700
Източник:

Касовата записка е за близо 105.000 боливара, т.е. 5 заплати , другата е фотографията на закупените артикули : 2 бутилки кока-кола, 4 бутилки леден чай, вафли " Кокосете ", една кутия " Терагрип ", (хапчета за грип, костват 21.100 боливара, т.е. повече от една заплата), една кутия ибупрофен (Brugestic), и две опаковки самун за тостер.
 Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела - част 2
Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела - част 2

За първи път по улиците на Каракас се е чуло - " Да пристигна Тръмп! "

104.000 боливара сега се равняват на 35 $, тъй че животът във Венецуела към този момент е по-скъп дори от Щатите, където същите тези артикули ще костват към 22-23 $, от които най-вече ще са медикаментите.

Мария прибавя и още нещо:

" В една опаковка вафли " Кокосете " има 4 вафли. Аз обаче отворих едната, за дам две вафли на две деца на вратата на магазина, които желаеха нещо за ястие. И това е, което ме разрушава душевен към този момент всеки ден - едни деца, като по фотосите от Освиенциум, единствено стоят и чакат нещо за ястие пред магазините. Даже към този момент и не желаят, единствено те гледат. Постоянно виждаме, че притежатели на дребни магазини или чиновници там, все изнасят всякакви неща за ястие, изключително на края на деня, с цел да раздават.

Общият апетит докара до една нова взаимност сред хората, която до неотдавна я нямаше.

Защото Чавес беше този, който сътвори класовата ненавист сред венецуелците. "
 Снимка 412698
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР