През изминалата нощ руските сили са атакували с дронове цялата

...
През изминалата нощ руските сили са атакували с дронове цялата
Коментари Харесай

Атака с руски дронове в цяла Украйна - има жертви и щети

През миналата нощ съветските сили са атакували с дронове цялата територия на Украйна. Има жертви и разрушени жилищни здания.

За детонации в Запорожие заяви началникът на Запорожката регионална военна администрация Иван Федоров, който посочи, че са нанесени удари по жилищни здания. " Има жертви ", написа той в обществената мрежа " Телеграм ", само че към момента няма данни за броя им. През нощта офанзиви е имало още веднъж и в Харков.

По предварителна информация няма жертви и ранени, заяви кметът Игор Терехов. Вчера в Харков почина мъж, а 19 души бяха ранени, измежду тях и деца.

Руското външно министрество разяснява посредством организация РИА, че активността на НАТО в Източна Европа и региона на Черно море има за цел да приготви съдружниците за спор с Москва, което основава спомагателни опасности за сигурността на Русия. Изявлението идва след оповестените от Румъния проекти да разшири своя военна база в Констанца.

" През нощта на 28 март съветските окупатори пуснаха няколко групи „ Шахеди “ против Украйна за офанзива на енергийна инфраструктура. Близо четири часа продължи офанзивата и бойната работа, работехме в разнообразни направления. Противникът изстреля безпилотни самолети от Черно море и през краткотрайно окупираните територии. Бойната работа беше много ефикасна ", сподели говорителката на въоръжените сили в Южна Украйна Наталия Гуменюк, представена от УНИАН.

Тя означи, че резултатите от бойната работа към момента се обясняват. Известно е, че са били свалени към дузина и половина дронове. Нашествениците още веднъж нападнаха уреди от електрическата мрежа и се пробваха да нанесат вреди на индустриални уреди, като подло изпратиха дронове през жилищни региони. „ Що се отнася до региона на Одеса, тук врагът се опита да удари обекта на електроенергийната система, само че бранителите работиха безупречно - и двата дрона, които се приближаваха към района на Одеса откъм морето, бяха свалени “, добави ръководителят на пресцентъра на Юг.

Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили оповестиха, че детонации са се чули тази нощ и в Днепър и Днепропетровска област. По-късно стана известно, че вследствие на падащи парчета от свалени дронове са потърпевши няколко частни къщи в Запорожка област, има и ранени.

Впоследствие украинската войска съобщи, че 26 атакуващи дронове са били унищожени в Одеска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка област. „ Врагът нанесе ракетен и въздушен удар по Украйна с три крилати ракети Х-22 и противорадиолокационна ракета Х-31П, зенитна управляема ракета С-300 и 28 ударни дрона „ Шахед-136.131 ", допълват от ведомството.

Както УНИАН заяви, Русия усили потреблението на свръхзвукови и балистични ракети от обезсърчение. Украинците би трябвало да се приготвят за нови целенасочени удари от Руската федерация. Точковите удари могат да се появят всеки ден или нощ, за разлика от масираните офанзиви, които изискват несъмнено време за подготовка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР