През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а

...
През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а
Коментари Харесай

Румен Радев: Българите свикнаха да дишат въздуха на свободата

През миналата година не сторихме нужното, с цел да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни кавги и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, само че не и решавани ". Това разгласи президентът Румен Радев в посланието, което обичайно насочва президентът в навечерието на настъпването на Нова година.

Примирихме се със застоя и безвремието , с неналичието на цели и промени. Преглътнахме растежа на цените и ниските приходи. Зачеркнахме машинното гласоподаване и други хрумвания, гарантиращи почтени избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.

Тази вечер мнозина ще приказват за бъдещето си, а някои ще споделят и проекти за емиграция, някои хора " ще пуснат и неканения посетител на празничната софра - политиката ", добави той. Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони, означи президентът.

Ето и словото на Румен Радев:

Уважаеми сънародници,

Минути ни разделят от новата 2019 година. Повечето от нас имат щастието да я посрещнат с околните и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са надалеч от родината. В миналите месеци някои са изгубили родственици и другари. Други още веднъж ще посрещнат празника в недостиг. Нека в тези часове и в идната година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече мощ и смисъл, в сравнение с им даваме.

През миналата година не сторихме нужното, с цел да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни кавги и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, само че не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с неналичието на цели и промени. Преглътнахме растежа на цените и ниските приходи. Зачеркнахме машинното гласоподаване и други хрумвания, гарантиращи почтени избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.

Тази вечер мнозина ще приказват за бъдещето си, а някои ще споделят и проекти за емиграция. Други ще пуснат и неканения посетител на празничната софра - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони. Вярвам, че за миналите години българите привикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да разрешат тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и страна.

Бог да пази България и да благослови напъните на достойните, които творят положително. Такива постоянно е имало. Има и през днешния ден.

Скъпи сънародници,

В този момент всички ние си насочваме благопожелания за настъпващата година. 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи старания. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, мощ на духа, с цел да преодолеем компликациите и смелост в сърцата, с цел да сбъднем фантазиите си.

Да ни е честита Новата 2019 година.

 Честита 2019 година!
Честита 2019 година!

Да запазим вярата си, да вършим положително и да бъдем индивиди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР