През годините видяхме много опити да се измери гражданската и

...
През годините видяхме много опити да се измери гражданската и
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Идеята на Петков за свикване на КСНС е безумна, да говори с партиите извън публичното пространство

" През годините видяхме доста опити да се мери гражданската и демократичната просвета в България. Изследването, което ние направихме за настройките, лиши малко повече от година, с цел да се даде с изключение на моментна фотография, принадлежности, които да могат да се ползват през годините ". Това съобщи политологът Христо Панчугов пред BGonAir.

" Добрите вести са свързани с положителната оценка, която дават гражданските организации за правната рамка. Отвъд нея обаче институциите нямат потенциал да включват гражданските организации при вземането на решения. Самите те изпитват усложнения да отделят запас, с цел да работят с институциите. Това е проблем, който би трябвало да се адресира и към двете страни. В обществото ни липсва чувството, че ползите могат да се споделят отвън кръга от родственици. Голям % има чувството, че не взе участие в никакви процеси. Като общество сме неспособни да виждаме съдружници към нас и хора, които споделят нашия интерес. В разследване на това се затваряме в балон на личното си битие, който се вижда и при ниския % дали своят вот. Не считаме, че мнението ни ще докара до някакъв резултат ", сподели още политологът.

" Когато едните споделят " ние сме за това ", а другите са срещу, към този момент става въпрос за чест. Аз не знам какво желае да разбере Кирил Петков от привикване на КСНС за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Предложението му към Румен Радев е безумно. Много по-разумно е да води диалози с политическите партии отвън общественото пространство, тъй като всички са на едно мнение ", добави Панчугов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР