През февруари 33-годишната атлетка получи първоначалната си забрана за множество

...
През февруари 33-годишната атлетка получи първоначалната си забрана за множество
Коментари Харесай

Окагбаре отнесе още 1 година наказание към първоначалните 10, щафетата на Нигерия загуби мястото си на Световното в Орегон

През февруари 33-годишната атлетка получи първичната си възбрана за " голям брой нарушавания на антидопинговите правила ". Тя беше отстранена по време на Олимпийските игри в Токио през 2021 година след позитивен допинг тест.

В резултат на спомагателната възбрана на Окагбаре Нигерия загуби евентуалното си място в щафетата 4х100 м за дами на Световното състезание през юли в Орегон.

Шест дни откакто избяга от вземането на проби - на 13 юни 2021 година - тя се състезава в щафетата на олимпийските квалификации в Нигерия, помагайки на тима си да се класира за Световното състезание. Въпреки това, всички резултати, включващи Окагбаре, в този момент са анулирани.

“През годините неведнъж сме виждали по какъв начин дейностите на един човек се отразяват неподходящо на съотборниците, които са упражнявали интензивно и са работили почтено за своите резултати. В този случай Нигерия загуби значимо място в квалификациите. Това са разпоредбите и ние няма да вършим компромис с честността “, сподели в изказване ръководителят на Съюза за чиста атлетика Брет Клотие.

Окагбаре, сребърната медалистка от Олимпийските игри в скока на дължина през 2008 година, беше претендентка за орден на 100 м за дами в Токио предходната година и завоюва своята серия за 11.05 секунди.

Но тя беше отстранена от полуфиналите, откакто Съюзът за чиста атлетика разгласи, че тя е дала позитивна проба за хормон на растежа при извънсъстезателен тест на 19 юли.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР