През февруари 2024 г. се наблюдава увеличение на оборота с

...
През февруари 2024 г. се наблюдава увеличение на оборота с
Коментари Харесай

Ръст на търговията на дребно с 0.9% през февруари

През февруари 2024 година се следи нарастване на оборота с 0.9% по отношение на предходния месец по съпоставими цени в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “, оповестяват от Национален статистически институт.

Търговският оборот нараства с 3.2% по отношение на февруари 2023 година

Месечни промени

През февруари 2024 година е регистрирано повишаване на оборота при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения и при нехранителните артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, надлежно с 2.8 и 1.4%. Намаление с 0.7% е записано при автомобилните горива и смазочните материали.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, значителен растеж е регистриран при търговията с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - със 7.3%. Намаление се следи при търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 4.3%.

Годишни промени

През февруари 2024 година в съпоставяне със същия месец на 2023 година е записано нарастване на оборота при питателните артикули, питиета и тютюневи произведения - с 10.3% и при нехранителните артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.7%, до момента в който при автомобилните горива и смазочните материали се следи понижение с 14.0%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали растеж е регистриран при: търговията с фармацевтични и медицински артикули, козметика и тоалетни такъми - с 14.8%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 8.9%, търговията с разнородни артикули - с 8.3%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4.9%. Значително понижение е записано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 10.8%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР