През февруари 2013 г. в един от най-луксозните хотели в

...
През февруари 2013 г. в един от най-луксозните хотели в
Коментари Харесай

Ролекси за подарък: Луксозното пътуване на Карл-Хайнц Румениге до Катар

През февруари 2013 година в един от най-луксозните хотели в Доха се организира среща на водещи функционери, която е била от решаващо значение за Световното състезание по футбол в Катар. Това споделя немската общественоправна телевизия ZDF в свое обстойно изследване.

След решението Катар да стане хазаин на Световното състезание по футбол, от разнообразни страни прозвучават огромен брой рецензии: приказва се за корупция в страната, за употребата на непознати служащи, за прекомерно горещия климат, който не е подобаващ за сходен международен шампионат. Става ясно, че Катар незабавно се е нуждаел от поддръжници и от по-положителен имидж.

Луксозен престой в Доха

Както по-нататък споделя ZDF, Катар провежда първокласно пътешестване за футболни функционери от целия свят. Сред тях са и значими представители на Асоциацията на европейските футболни клубове. Някои от присъствалите в Доха разказват гостоприемството на домакините като „ извънредно “. Гостите се чувствали като в „ 1001 нощ “.

За тях домакините обезпечават скъпи полети, първокласни хотели, дарове и всевъзможни улеснения. ZDF беседва със седем функционера от немската Бундеслига, които са участвали на въпросната среща в Доха. Те признават, че пътуването е било „ лобистко “ мероприятие.

“Разбира се, всички знаеха, че срещата в Доха е лобистка и всички бяха удовлетворени да бъдат обгрижвани ”, споделя един от тях, поискал анонимност. " Никога не ми се е случвало представители на европейския футбол да бъдат подкупвани толкоз явно ", споделя различен. Трети споделя пред ZDF, че това е бил опит поканените да бъдат уверени, че е добра концепция Световното състезание да се организира точно в Катар.

В центъра на вниманието: Карл-Хайнц Румениге

Карл-Хайнц Румениге, ръководител на Европейската асоциация на футболните клубове, е бил в центъра на събитието в Доха. Снимки и видеоматериали, с които разполага ZDF, демонстрират, че той е бил посрещнат изключително топло от генералния секретар на организационния комитет на Световното състезание Хасан Ал Тавади.

Когато Румениге се връща от Доха, митническа инспекция на летището в Германия открива, че в багажа му има два часовника “Ролекс ”, които не са били оповестени и обмитени. Митниците му ги конфискуват и афишират цената на първокласните часовници - 92 000 евро. По-късно ръководителят на Европейската асоциация на клубовете разяснява пред английския " Гардиън ", че часовниците са подарък от другар, а не от катарските домакини на срещата в Доха. Но правдоподобно ли е това?

Според източници на ZDF часовниците в действителност са подарък, който Румениге е получил точно по време на срещата в Доха от представителите на Катар. Един от присъствалите там напълно тъкмо разказва единия от часовниците Ролекс. Това изложение изцяло съответствува с типа на иззетия от митниците, за който ZDF съумява да откри фотография.

Адвокатът на Румениге все пак декларира пред немската телевизия, че въпросите на публицистите съдържат неточни изказвания и клевети. По негови думи двата скъпи часовника не са подарък от Хасан Ал Тавади.

Предложение шампионата да е през зимата

Румениге обаче не разкрива кой е приятелят, от който е получил въпросния подарък. Едно въпреки всичко е несъмнено: малко след завръщането си от Доха Румениге интензивно се застъпва за осъществяване на Световното състезание по футбол през зимата, тъкмо каквото е и предлагането на домакините от Доха. През идващите месеци и години той още веднъж и още веднъж пази и решението Световното състезание по футбол да се организира точно в Катар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР