През есента красотата на природата се разгръща в една позната

...
През есента красотата на природата се разгръща в една позната
Коментари Харесай

Да, на падащите листа! Не, на падащата коса! Как да избегнем есенния косопад

През есента хубостта на природата се разпростира в една позната картина, която обаче в никакъв случай не ни омръзва - опадалите листа на дърветата застилат земята и вършат света по-пъстър и хубав. Става ни някак сантиментално и уютно... до момента в който не видим, че есента се е заиграла и с косата ни, която е почнала да пада от ден на ден и повече. И до момента в който гледката на опадали есенни листа е красива и приятна, то гледката на цели кичури коса по гребена и по сифона в банята напълно не е такава. 

Загубата на до 100 косъма дневно се смята за естествена. Въпреки това, доста хора виждат доста повече паднали косми през есента. Защо се получава това?

 есен коса жена iStock

Есенният сезон е това време от годината, в което имаме потребност се се погрижим за себе си след забързаното и изпълнено с всевъзможни страсти лято. Косата ни не трябва да остава на назад във времето в тази грижа. Летните слънчеви лъчи, колкото и да са приятни, постоянно я изтощават, тъй че при започване на есента тя към този момент е на лимита на силите си. 
                             

Няма категорично научно пояснение за това за какво сме склонни да губим повече коса през есента, в сравнение с през другите сезони, само че има няколко теории за това. Някои специалисти считат, че имаме потребност от повече коса през лятото, за да предпази скалпа ни от директната слънчева светлина, по тази причина с края на лятото и настъпването на есента  " изхвърляме " спомагателните косми. Други споделят, че стресът през лятото е това, което отключва косопада при започване на есенния сезон. Някои дори настояват, че по-малкото слънчева светлина през есента се отразява на хормоните, оказващи въздействие върху растежа на косата.

 есен коса жена iStock

И до момента в който аргументите за есенния косопад не са напълно ясни, то има няколко сигурни метода, по които можем да му противодействаме. От Edna.bg ще ви представим по какъв начин в 3 лесни стъпки да възстановите косата си при започване на есента:

Първа стъпка:  Надали ще го прочетете за пръв път и това е по този начин, тъй като е 100% правилно: уравновесеното хранене е от значително значение за цялостното ни богатство. В това число влиза и косата. За да поддържаме нашата грива здрава и мощна, би трябвало да си набираме нужните витамини и минерали от хранителни субстанции. Без витамини няма здрава коса!

Втора стъпка:  Тайната на хубавичко и красива коса се крие в една дума - хидратиране. И до момента в който положителната хидратация е значима от самото начало на годината, то през есента тя става напряко наложителна. Хубаво е през есенните месеци да наблегнем на подхранващите маски и масла за коса, с цел да вдъхнем нов живот на своята " корона ".

 есен коса жена iStock

Трета стъпка:  Можем да пробваме всевъзможни домашни лекове, отвари и способи за по-гъста и здрава коса, само че в един миг се оказва, че профилирана грижа е най-сигурният ни асистент в тази задача. Косопадът е проблем, който визира и дами, и мъже. Затова, за да се оправим с компликациите, е належащо да изберем подобаващите артикули за себе си.

Специалната серия на Ревалид е съвършеният съдружник против сезонния косопад. Шампоанът на Ревалид срещу косопад при дамите, в допълнение с мощния  и капсулите  ще ви осигурят надеждна отбрана и стимулиране на растежа на косата. 

 Revalid

Revalid Regrowth Серум съдържа новаторската и патентована съставна част Redensyl, която възвръща растежа на косата, понижава загубата на коса и усилва плътността на косъма с 8% , което дава отговор на до 28 000 нови косъма след 3 месеца ежедневна приложимост. Екстрактът от пелин Artemisia от Швейцарските Алпи пък обезпечава антиоксидантни етерични масла, допълващи възстановяващия резултат на Redensyl. Включените аминокиселини и пантенол овлажняват косата и сухия скалп и подтикват обновяването на кожните кафези.

 Revalid

Подобрената формула на капсулите Revalid Hair Complex се състои от витамини B1, B6, D3, минерали като цинк, мед, желязо и растителни екстракти. Формулата съдържа също биотин, който способства за поддържането на здрава коса. Разработени в Швейцария, дейните съставки в Revalid Hair Complex подтикват образуването на кератин, който е основен биологичен конструктивен детайл на косата. Така се подкрепя растежа на косата и се възвръща еластичността ѝ, посредством снабдяване на съществени хранителни субстанции от вътрешната страна.

 Revalid

Шампоанът има задачата да приготви скалпа за отнасяне със серума и да поддържа постигнатите отлични резултати. Серумът и капсулите пък са главните герои в задачата за по-здрава, гъста и блестяща коса - нанасят се след шампоана за изцяло лекуване на косопада.

И тъй като не би трябвало да забравяме и за нашите половинки, против косопад идва на помощ, с цел да се трансформира в най-хубавия другар в грижата за косата на оня специфичен мъж до нас.

 Revalid

Той съдържа дейната съставна част SantEnergy, която съставлява дестилат от растението Yerba Santa и има непосредствено стимулиращо деяние върху космените фоликули и стволовите кафези. Комбинацията от Redensyl и SantEnergy защищава скалпа и косата от свободните радикали, и оксидативното увреждане, укрепва косъма и ускорява растежа на косата.

Така и двамата ще можете да посрещнете есента по-уверени и щастливи!

 iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР