През деня в неделя ще преобладава слънчево време, като следобед

...
През деня в неделя ще преобладава слънчево време, като следобед
Коментари Харесай

Слънчева неделя, но следобед ще вали и трещи

През деня в неделя ще доминира слънчево време, като следобяд над планинските региони и със развиване на купеста облачност. Почти през целия ден времето ще е прелестно и отлично за разходки и туризъм.

Късно след обяд от запад-северозапад ще стартира нарастване на облачността и през нощта против понеделник на доста места над Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по-значителни ще са явленията в Предбалкана, Средногорието и Стара планина. Очкаваме превръщане напразно от североизток и се покачва вероятността от вероятни наводнения в Западна и Централна България. Очакваните превалявания на изолирани места ще надминат 50-70л./кв.м.

Поради предстоящите феномени е издадено и предизвестие за обилни превалявания и гръмотевични стихии.

Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за рисково време, които са годни за неделя - 03 септември. ( Забележка : Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма, само че НЕ постоянно бурите обгръщат зоните оградени на картата!!!)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л./кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Времето по Черноморието

През нощта против понеделник ще доминира ясно време. През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд повече облаци и превалявания чакаме в Странджа!

Максималните температури на въздуха ще бъдат –28-30°С, а на морската вода - 25°-26°С.

Ще следим слаб до сдържан бриз.

Вълнението ще е сред 1-3 бала.

Времето в София

През деня ще е най-вече слънчево и горещо. Около обяд от запад облачността ще се усили и вятъра ще се усили. Очакват се превалявания и гръмотевични стихии. Максималните температури ще са сред 28-30°С

Времето в планините - до обяд ще е уместно за туризъм, само че след обяд бъдете деликатни!

Отново ни отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите превалявания! След обяд и през нощта против понеделник в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи и мощен вятър от североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 14°.

Времето на Балканите

През идващите 42 часа синоптичната конюнктура в България, Румъния и Гърция ще се усложнява. Очакват обилни превалявания и висок риск от наводнения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР