През деня в неделя oблачността ще бъде разкъсана и след

...
През деня в неделя oблачността ще бъде разкъсана и след
Коментари Харесай

Силен вятър в половин България, но започчва за се затопля

През деня в неделя oблачността ще бъде раздрана и след обяд ще намалее до слънчево време. През деня вятърът още веднъж ще се усили и ще е краткотрайно мощен, от северозапад. Над Дунавската низина вятърът ще се усили до мощен, като тук-там поривите му ще надминат 70-90км/ч.

Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 12° и 14°С. По-високи в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - до 14-15°С

Предупреждение за мощен вятър

Картата, която виждате в обявата, е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код

Ще духа сдържан и мощен вятър. Поривите му ще доближават 55-70 км/ч. Съвети при жълт код: бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и парчета.

Оранжев код

Ще духа мощен до плевел вятър. Поривите му ще доближават 75-90 км/ч.

Съвети при оранжев код - бъдете деликатни за вероятни по-големи вреди като структурни повреди по здания, изкоренени дървета, счупвания на клони и летящи предмети. Възможни са и проблеми в електроснабдяването.

 

Времето в София

През нощта против неделя облачността ще се задържи раздрана. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. През деня ще доминира раздрана облачност. След обяд и с повече слънчеви часове. Очакваните минимални температури са минус 4-5°С. Дневните температури ще се покачат и ще са до 10-12°С.

Времето по планините 
През нощта против неделя ще доминира променлива облачност. До обяд облачността ще е променлива, а след обяд и раздрана. Над Централна Стара планина ще има условия и за слаби превалявания. Вятърът ще е сдържан до ураганен, от северозапад. Висока е лавинната заплаха в Рила и Пирин!

Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред плюс 7 °С, а на 2000 метра - към минус 1°С.

Времето по Черноморието:
Ще доминира раздрана облачност, която денем ще намалее до слънчево време. Ще духа мощен до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат 10°-11°С

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се чакат замърсявания...

Пътна информация:
Не се чакат проблеми...

Времето на Балканите 
През идващите 24 часа над полуострова ще стартира транспорт на по-топла въздушна маса, като температурите ще се покачат.

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР