През декември зачестиха инцидентите със самолети в Русия - вече

...
През декември зачестиха инцидентите със самолети в Русия - вече
Коментари Харесай

Самолет с радиоактивен товар излетя от Внуково и изпрати сигнал за бедствие

През декември зачестиха случаите със самолети в Русия - към този момент са преброени 12 случая, свързани с летателни машини. Тази нощ отново самолет в Русия у претърпял случай по време на полета си. 

Според SHOT сигнал за злополучие е подаден от полет на самолетна компания UTair Москва-Ханти-Мансийск. Самолетът е изпълнявал полет от столицата за Ханти-Мансийск със 104 пасажери и петима членове на екипажа.

Източникът оповестява, че към 1 часа през нощта екипажът е изпратил сигнал за помощ - колесникът на самолета не е бил закрепен. Самолетът трябвало да кръжи в небето към 40 минути, като кацнал в 1.40.

Известно е, че на борда е имало 19 кг радиоактивни субстанции, които се смятат за рисков товар. Разрешението за транспорт е издадено от Министерството на превоза на Руската федерация.

Опасният товар не е потърпевш при кацането, няма данни за потърпевши пасажери.

Сутринта пък аероплан Superjet SSJ-100 от Iraero Airlines се върна на летището. Самолетът трябваше да кацне на летище Талакан, макар че летеше за Иркутск. По време на полета екипажът не съумя да прибере колесника.

Транспортната прокуратура оповестява, че никой от 106-те души не е потърпевш.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР