През четирите месеца от началото на продажбите руснаците са закупили

...
През четирите месеца от началото на продажбите руснаците са закупили
Коментари Харесай

800 смартфона и 130 таблета с руската Aurora OS са продадени за 4 месеца – производителят е доволен

През четирите месеца от началото на продажбите руснаците са закупили 800 смарт телефона и 130 таблета Fplus, основани на съветската операционната система Aurora OS. Производителят е удовлетворен от резултатите и акцентира, че интерес към устройствата демонстрират освен компании и държавни институции, само че и елементарни консуматори.

Таблетът Fplus Life Tab Plus и издръжливия смарт телефон Fplus R570E бяха пуснати в продажба на 7 ноември 2023 година. По данни на Fplus на дребно са продадени 147 смарт телефона и 33 таблета. По-голямата част от продажбите са осъществени онлайн – 646 смарт телефона и 100 таблета. Продажбите възлизат на общо малко над 14 млн. рубли или 142 хиляди евро. Евгений Филатов, заместник-ръководител на съветското Министерство на цифровизацията беше измежду първите купувачи на дребно.

„ Това е първият опит за продажба на устройства с операционната система Aurora OS въобще. Преди това те се предлагаха единствено за B2B и B2G (търговския и обществения сектор). “

отбелязват представители на Fplus

Според представителите на компанията продажбите в комерсиалния сегмент са видимо по-активни. Продадени са няколко хиляди устройства, за които са подписани контракти. Сред бизнес клиентите на Fplus са съветските железници.

По-рано няколко съветски марки оповестиха за проектите си да пуснат артикули с Aurora OS, само че на процедура към този момент са налични единствено устройствата на Fplus. Сред целевата публика, в допълнение към корпоративния бранш, компанията вижда служители, технолози и разработчици на програмен продукт за операционната система Aurora.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР