През час софиянци викат линейка за тежко главоболие, световъртежи и

...
През час софиянци викат линейка за тежко главоболие, световъртежи и
Коментари Харесай

Пострадалите от пиротехнически изделия - малко, препилите и преяли - много

„ През час софиянци викат кола за спешна помощ за тежко главоболие, световъртежи и неразположение от махмурлук в първия ден от Новата година “. Това заяви Катя Сунгарска – представител на Центъра за незабавна помощ за София – град и област. От три години насам позвъняванията са били най-вече в празничната пощ – 464. За съпоставяне през 2018-та сигналите за били 430, а в 2017-та 378.

Петима са посрещнали 2020 година в токсикологията. Те са били препили и дрогирани, закарани са там с кола за спешна помощ на Центъра за незабавна помощ. В нощта на 31 декември против 1 януари за дванадесет часа е имало 12 повиквания за заболели деца. Седем са потърпевшите от престъпни побои в новогодишната нощ в столицата, оказана е помощ и е закаран за лекуване един контузен в злополука.

Освен тях коли за спешна помощ са викани за 6 битови контузии – счупвания и тежки порязвания при готвене. Двамата са получили инсулти, други трима са били с обострени кардиологични проблеми. В новогодишната нощ незабавните лекари не са викани за откъснати пръсти и контузии вследствие на пиратки, не е имало и повиквания за произшествия по време на концерта на площада, прецизираха от Центъра за незабавна здравна помощ.

Във Велико Търново пък незабавните сигнали са подавани най-вече за преяли с обострени язви и гастрити, както и за препили. Нито един от тях обаче, не е бил в тежко здравословно положение, което да постанова незабавни медицински интервенции и хоспитализиране.

Двама са ранени при пукотевицата в първите минути на Новата година в Хасково, споделиха от незабавно поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в града, където те са признати на лекуване. 28-годишна жена е обгорена по гърдите и лицето от разпален от неправилния край фойерверк. Възрастен мъж пък е с травма на ръката от пиратка, прецизираха от лечебното заведение.

Около 70 адреса са посетили екипите на Центъра за незабавна здравна помощ в Русе, написа вестник „ Монитор “, цитирайки шефът на центъра доктор Иванка Маринова. Обикновено за денонощие в непразнично време посетените адреси са към 50, посочи доктор Маринова. Сигнали са подадени и за два случая с физическа разпра.

17 души са прегледани в Спешното поделение на УМБАЛ-Бургас в празничната нощ. Те били с нормалните недоволства за сезона и с влошени хронични болести. Сред постъпилите в болничното заведение точно на Нова година има единствено един случай на алкохолна интоксикация, оповестиха от здравното заведение. Зрелищна злополука в първите минути на Новата година стана на кръстовището на улиците „ Стефан Стаболов “ и „ Сан Стефано “, пред Новата поща. Такси остана в средата на кръстовището с разрушена предна част. Вторият автомобил, взел участие в удара, е бил фолксваген, оповестяват очевидци. Според тях точно тази кола е лишила преимущество на таксито.

63 души минаха през Шокова зала на МБАЛ „ Света Анна “ във Варна в Новогодишната нощ. 14 от тях са с по-тежки пострадвания и са приети в болница за болнично лекуване. Това оповестиха в първия ден от Новата 2020 година от здравното заведение.

Невнимателно отношение с пиратка изпрати 51-годишен мъж от Петрич в „ Пирогов “. В новогодишната нощ той е превозен за незабавния институт с контузия на окото. По първична информация положението му е тежко.

Най-голям е броят на потърпевшите с контузии на глава, като най-често това са мъже и дами, очевидно използвали прекомерно доста алкохол.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР