През април тази година общият показател на бизнес климата у

...
През април тази година общият показател на бизнес климата у
Коментари Харесай

Бизнес климатът при услугите се подобрява през април

През април тази година общият индикатор на бизнес климата у нас се покачва с 1.9 пункта спрямо март. Подобрение на стопанската обстановка е записано в индустрията, строителството и бранша на услугите, до момента в който в търговията на дребно индикаторът резервира почти нивото си от предходния месец, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

Бизнес климатът в търговията на дребно през април остава почти на равнището си от март. Оценките на търговците за актуалното бизнес положение на предприятията и прогнозите им за развиването на техния бизнес през идващите шест месеца остават обаче удобни. Същевременно и упованията им за размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца се усъвършенстват.

Най-сериозните усложнения за бизнеса в търговията на дребно остават свързани с конкуренцията в сектора, незадоволителното търсене и несигурната икономическа среда, само че през последния месец се следи понижение на отрицателното им въздействие.

По отношение на продажните цени търговците на дребно плануват известно нарастване, въпреки преобладаващите упования да са за опазване на тяхното ниво през идващите три месеца.

През април индикаторът за бизнес климат в бранша на услугите “ нараства с 3.4 пункта вследствие на усъвършенстваните оценки на мениджърите за актуалното бизнес положение на предприятията. По-оптимистични са и мненията им във връзка с настоящето и предстоящото в идващите месеци търсене на услуги.

Конкуренцията в сектора и несигурната икономическа среда не престават да затрудняват в най-голяма степен активността на предприятията, като анкетата регистрира усилване на неподходящото влияние на втория фактор.

Относно продажните цени в бранша на услугите по-голяма част от мениджърите чакат те да останат без смяна през идващите три месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР