През април общо 3700 души от здравната система са получили

...
През април общо 3700 души от здравната система са получили
Коментари Харесай

3700 медици с бонуси за работа на “първа линия“, сред пропуснатите има недоволство

През април общо 3700 души от здравната система са получили по 1000 лв. бонус към заплатата за работа на първа линия в битката с Covid-19 през март. Става въпрос както за лекари, сестри и различен личен състав в лечебните заведения, по този начин и за работещите в незабавните центрове, Регионалните здравни инспекции и Националния център по заразни и паразитни заболявания където се намира Националната референтна лаборатория.

За март те са получили общо 4.9 млн. лв.. В 37 лечебни заведения по 1000 лв. над заплатата са получили 2000 души, за което са им преведени 3.2 млн. лв.. В незабавните центрове, здравните инспекции и останалите структури по 1000 лв. са взели общо 1700 души и за задачата са преведени 1.7 млн. лв.. В отпусканите от страната средства са включени и средствата за налози и осигуровки. Те се изплащат със средства от Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси “ и за тази цел са заделени 59.5 млн. лв., като с времето броят на лечебните заведения и хората, които ги получават ще пораства.

Допълнителни средства получава медицинският и немедицински личен състав, който е директно ангажиран с действия по наблюдаване, диагностика и лекуване на пациенти с потвърден ковид в лечебните заведения, лаборатории, районни здравни инспекции, центрове за незабавна здравна помощ и Националния център за заразни и паразитни заболявания.

Броят на получаващите
бонуси зависи от броя на пациентите

Допълнителните средства се разпределят по специфична методика на Министерство на здравеопазването. В лечебните заведения какъв брой души ще вземат по 1000 лева в края на месеца зависи от това какъв брой пациенти с ковид са лекували.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР