През април 2023 г. Европейската комисия предложи ново фармацевтично законодателство,

...
През април 2023 г. Европейската комисия предложи ново фармацевтично законодателство,
Коментари Харесай

Грижите за сексуалното и репродуктивното здраве да станат основно право в ЕС

През април 2023 година Европейската комисия предложи ново фармацевтично законодателство, което да актуализира настоящите от 20 години правила. Целта на търсените промени беше да предложи на пациентите еднакъв достъп до медикаменти и да ускори ролята на фармацевтичната промишленост в Европейски Съюз.

Ключови характерности на гласуваните през вчерашния ден нови правила са по-кратки интервали за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност върху медикаментите, въвеждане на нова система от тласъци за научноизследователската и развойна активност в европейската фармацевтика и справяне с дефицита на медикаменти в Европейски Съюз.

Досега европейските фармацевтични правила не включваха контрацептивите и медикаментите, предизвикващи аборт, само че през вчерашния ден евродепутатите утвърдиха премахването на този параграф, тъй че отсега нататък достъпът и до тези препарати ще се контролира от общите фармацевтични насоки на Европейски Съюз.

Депутатите от зелените партии и други политически групи като Renew Europe приветстваха решението, наблягайки, че с премахването на опцията за възбрана или ограничение на закупуването на контрацепви и медикаментозни средства за аборт, дамите в Европейски Съюз ще получат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР