През 90-те години е носил по два пистолета, налагало се

...
През 90-те години е носил по два пистолета, налагало се
Коментари Харесай

Топ следовател проговори за убийствата на Луканов, Кюлев и Самоковеца

През 90-те години е носил по два револвера, налагало се е поради хората, които е разследвал. Днес е юрист, само че знае и помни по какъв начин се зараждаше проведената престъпност и кои са били греховете на сътрудниците му от системата.

" Разследвах поръчковото ликвидиране на Константин Димитров – Самоковеца в Амстердам, а на доста други като да вземем за пример на Поли Пантев, Андрей Луканов, Георги Илиев, Бай Миле, съм правил огледи ", съобщи някогашният следовател Андрей Цветанов, представен от Нова телевизия.
-->
Андрей Луканов

" Зам.-директорът ми се обажда, че са умъртвили Луканов, прекратих работа по делото, по което работех, и заминахме на местопроизшествието. Има избрани правила, при които да се организира огледа - измежду тях е да не влиза никой в периметъра на натрупа. Всичко, което има по него, се разказва, както и в профил.

Издирват се гилзи и проектили. Огледахме автомобила за втори изстрел. Той е бил облечен като клошар, който събира от кофите нещо, само че имаме свидетелка, която споделя, че се тормозил и е събирал опаковки от кроасани. Намерихме единствено единия проектил.

Изстрелът в главата не е бил съдбовен, а този, който го е пронизал в гърба и е минал през аортата ", разкри той.

Емил Кюлев

" Познавам го още като възпитаник, тъй като татко му беше шеф на отдел в дирекция " Тежки закононарушения ", работили сме дружно. Емо приключи школата на Министерство на вътрешните работи, след това проработи в районни ръководства и в Столична дирекция на вътрешните работи. След това стана банкер, а за какво и по какъв начин стана убийството... на път за работа.

Светофар, запушване, идва килърът и стреля. Кюлев пуска амбриажа, удря се в предната кола, килърът продължава да стреля. След това напуща местопроизшествието.

Кюлев в същия ден е трябвало да получи 28 дка край Боровец. Получава постройките на ДЗИ, а двама от водачите на групировки не са съгласни. Кюлев обаче с никого не желае да дели, това се случва седмица преди убийството ", съобщи Цветанов.

Иван Тодоров - Доктора

" С него имах контакти около група, арестувана за мерки за ликвидиране. По този мотив трябваше да го разпитам като очевидец, беше след гърмежа и не чуваше добре.

При детонацията е седял до водача, който умира, а той пострада със слуха. Определени хора няколко пъти са ходили до " Пирогов " да се интересуват жив ли е. След това се оказа, че няколко милиона от неговите пари с подправен автограф са трансферирани на заинтерсовани хора.

При убийството му ставаше дума за няколко милиона ", уточни той.

По думите му алчността е погубила мнозина от жертвите в поръчковите убийства.

" Някъде нещо са сбъркали. Не може през днешния ден да си легнеш полицай и на следващия ден да станеш милионер, без да си ощетил някого. Този някой няма да те не помни. Искаха непознатото все да стане тяхно.

 Много бързо забогатяха някои, които не са виртуози на цигулка. Ние знаехме кой арбитър е на ВИС и какъв брой е сумата да се назначи избран човек на избрана служба - следовател, прокурор. Важното е да не се продадеш, нарушителите не обичат хората, на които дават пари ", разяснява Цветанов.

И добавя, че има няколко директни опита да бъде корумпиран. Сред опиталите е и Иво Карамански.

" Попита ме може ли да бъде пратено делото му за преустановяване. Аз му споделих, че не мога, тъй като виждам задоволително доказателства. Вероятно може, в случай че си намериш прокурор, който да си купиш... Предлагали са ми жилища, какво ли не... Oпитвали са и посредством мои другари и познати, обещавали са ми да не се постанова да работя цялостен живот, само че съм отказвал. Или си почтен, или не си, не може да си малко престъпник. Искам да провокирам почитание към себе си ", споделя някогашният следовател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР