През 2050 г. Япония ще произвежда само електромобилиПрез 2050 г.

...
През 2050 г. Япония ще произвежда само електромобилиПрез 2050 г.
Коментари Харесай

През 2050 г. Япония ще произвежда само електромобили
През 205

През 2050 година Япония ще създава единствено електрически автомобили
През 2050 година Япония изцяло ще се откаже от производството на коли с бензинов и дизелов мотор и ще продава единствено електрически автомобили и хибриди. Това се споделя в тактика за развиване на автомобилостроенето, която е одобрена от министерството на стопанската система, търговията и промишлеността.

Според новия проект държавното управление е взело решение до 2050 година да понижи отделянето на нездравословни газове от японските коли с 80% спрямо индикаторите през 2010 година

„ За постигането на тази цел ние имаме намерение да продаваме в света единствено електрически автомобили или коли с хибридни мотори. Също по този начин считаме интензивно да развиваме и постановяваме нови технологии за основаване на мотори и акумулаторни акумулатори. Това ще става в тясното съдействие с автомобилните производители “, означават от министерството.

С тези начинания Токио желае да даде своя принос за реализирането на признатото през 2015 година Парижко климатично съглашение.

„ Дългосрочната цел, която сме си сложили, се състои в разпространението на електрически автомобили в целия свят и допринасяне за ликвидацията на нездравословните парникови излъчвания в световен мащаб “, се показва в японската тактика.

По-рано най-голямата японска автомобилостроителна корпорация „ Тойота Мотор “ заяви, че има намерение да спре производството на коли с бензинови или дизелови мотори към 2025 година Подобна цел, единствено че към 2030 година, си е сложила и друга японска компания „ Мазда “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР