През 2025 година Агенцията Пътна инфраструктура“ /АПИ/ ще поеме ротационното

...
През 2025 година Агенцията Пътна инфраструктура“ /АПИ/ ще поеме ротационното
Коментари Харесай

АПИ поема председателството на CEDR през 2025 година

През 2025 година Агенцията „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ ще поеме ротационното председателство на CEDR (Конференцията на шефовете на пътни администрации в Европа), откакто го съобщи на Белгия.

С момента на присъединението си към организацията през 2014 година, България е деен член в CEDR, където вземат участие националните пътни администрации на 29 европейски страни от Западна, Централна и Източна Европа . В момента организацията се управлява от Австрия, идващият ръководител ще бъде Белгия , а след още година ще пристигна и редът България.

Според устава на CEDR, подготовката за председателството стартира авансово , и управлението на АПИ ще разиска аспектите на бъдещото си председателство със звено от CEDR. През първото тримесечие на идната година се чака генералният секретар на CEDR Стив Филипс да посети София в работно посещаване. Инженер Ясен Йорданов, ръководител на Управителния съвет на АПИ взе участие в Управителния комитет на CEDR, споделяйки този пост с представители на пътни администрации от Австрия, Белгия, Португалия и Англия .

От година насам, Агенцията взе участие в изследвания , провеждани от CEDR, свързани с пътната инфраструктура и сигурността на придвижването. Основните цели на организацията включват развиване на устойчива пътна мрежа в Европа , продан на опит и информация по отношение на технологиите при градежа на пътища и уреди, както и разискване и разбор на всички аспекти на пътната инфраструктура – ръководство, строителство, поддръжка, финансиране, сигурност, нововъведения, цифровизация, околна среда и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР