През 2024 година ще работим по проектиране на десетки обекти

...
През 2024 година ще работим по проектиране на десетки обекти
Коментари Харесай

Предстои проектиране на десетки общински обекти и съоръжения във Варна

През 2024 година ще работим по планиране на десетки обекти и уреди, които през 2025 година да бъдат построени. Резултатите ще бъдат видяни още идващите месеци. Това отговори кметът Благомир Коцев по време на четвъртото съвещание на Общинския съвет на Варна на въпроси на общинските съветници.

В тези съвсем два месеца от началото на мандатаработихме по доста планове, които се опитахме да намерим в готово положение в Община Варна, с цел да ги подадем за финансиране в границите на бюджета на страната за 2024 година, уточни кметът, визирайки подготовката на подадените от Община Варна над 50 планове за 100 милиона лв., които през 2024 година да се осъществят.

За страдание, заварихме Община Варна без висока планова подготвеност - такава, че обектите да са проектирани, да са механически напреднали и да е допустимо да бъдат осъществени през 2024 година Затова сме заложили за актуалната година планиране на десетки обекти и уреди, включително спортни, каквито въпроси имаше. Макар че спортните и просветителните планове ще се финансират целево по други стратегии – съм съответните министерства, уточни още кметът.

Той заключи, че наследството във Варна е такова, че изисква доста работа от новия екип, с цел да се навакса изоставането в плановата подготвеност и увери, че още в идващите месеци жителите ще виждат резултатите от капиталовите планове. Кметът пое ангажимент в идната сесия да даде изчерпателен отговор на всички питания на общинските съветници и по напредъка в подготовката на плановете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР